Πέντε συναρπαστικές πληροφορίες για τον οργασμό

  • Iatropedia newsroom
οργασμό
Για πολλούς ο οργασμός είναι σχετικά εύκολος και απλός. Αλλά για κάποιους άλλους, ο οργασμός μπορούν να μοιάζει άπιαστος και μυστηριώδης.

Όπου και αν ανήκετε σε αυτό το φάσμα, αξίζει να μάθετε το πώς ο οργασμός απασχολεί την επιστημονική έρευνα. Ποικίλες έρευνες για το σεξ εξακολουθούν να αποκαλύπτουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον οργασμό, με απώτερο στόχο να μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερη και πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

Εδώ μπορείτε να δείτε πέντε από τις πιο συναρπαστικές πληροφορίες για τον οργασμό, μέσα από πρόσφατες σεξουαλικές έρευνες:

1. Υπάρχει μεγάλο χάσμα στην… εκπροσώπηση των δύο φύλων, όσον αφορά τον οργασμό στην βιομηχανία του πορνό

Εξετάζοντας τα 50 πιο δημοφιλή (δηλαδή εκείνα με τις περισσότερες προβολές) βίντεο όλων των εποχών στην ιστοσελίδα PornHub, ερευνητές κατέγραψαν τα ποσοστά που οι άνδρες και οι γυναίκες απεικονίζονται σε αυτά τα βίντεο να φτάνουν σε οργασμό (βάσει λεκτικών και σωματικών δεικτών). Βάσει της ανάλυσης, μόνο το 18,3% των γυναικών είχε οργασμό σε αυτά τα βίντεο, ενώ ένα επιβλητικό 78% των ανδρών απεικονίζεται ότι έχει οργασμούς. Οι συγγραφείς υποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται την σεξουαλική ικανοποίηση.

2. Ο οργασμός μπορεί να προκαλέσει ορισμένες ασυνήθεις, ακούσιες συμπεριφορές

Οι οργασμοί δεν σχετίζονται πάντα με… φωνές ευχαρίστησης. Υπάρχουν πολλά παράξενα φαινόμενα που έχουν τεκμηριωθεί ότι συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού. Συγκεκριμένα, σε μια ανασκόπηση σχετικών ερευνών, βρέθηε ότι πολλά άτομα κλαίνε, φτερνίζονται, έχουν επιληπτικές κρίσεις, γελάνε και παθαίνουν κρίσεις πανικού και πονοκέφαλο, όταν βιώνουν οργασμό. Οι λόγοι για αυτές τις ασυνήθιστες εμπειρίες δεν είναι επί του παρόντος γνωστοί και συνεχίζονται να διερευνώνται.

3. Η πιθανότητα οργασμού σχετίζεται με το φύλο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Σε μια μεγάλη μελέτη πάνω από 52.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ερευνητές ρώτησαν άνδρες και γυναίκες πόσο συχνά φτάνουν σε οργασμό όταν κάνουν σεξ. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 95% των ετεροφυλόφιλων ανδρών δήλωσαν ότι “συνήθως πάντα έχει οργασμό”. Στην 2η θέση με 89% ήταν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και στην 3η θέση με 88% οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες. Στην 4η θέση με 86% ήταν οι ομοφυλόφιλες γυναίκες. Στις δύο τελευταίες θέσεις ήταν οι αμφισεξουαλικές γυναίκες (66%) και οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες (65%).

4. Οι γυναίκες “ανησυχούν” περισσότερο από τους άνδρες για το αν ο/η σύντροφός τους φτάνει σε οργασμό όταν κάνουν σεξ

Παρά την άποψη ότι βασικό κίνητρο για τον άντρα στο σεξ είναι να νιώσει την “επιβεβαίωση” ότι είναι “καλός εραστής” με το να κάνει την σύντροφό του να φτάσει σε οργασμό, πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνητρο για να εξασφαλίσουν ότι ο άντρας τους έχει οργασμό στο σεξ.

5. Οι γυναίκες θέλουν κλειτοριδική διέγερση για να φτάσουν σε οργασμό

Άλλη έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες χρειάζονται (ή/και προτιμούν) τη διέγερση του κλειδιού κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, για να φτάσουν σε οργασμό. Σε μια μελέτη πάνω από 1.000 γυναικών ηλικίας 18-94 στις ΗΠΑ, μόνο το 18,4% ανέφερε ότι η σεξουαλική επαφή ήταν σχεδόν πάντα αρκετή για να έχουν οργασμoύς, ενώ το 36,6% ανέφερε ότι η κλειτοριδική διέγερση ήταν “απαραίτητη προϋπόθεση” για να έχουν οργασμούς. Τέλος το υπόλοιπο 36% απάντησε ότι η κλειτοριδική διέγερση απλά κάνει τους οργασμούς τους ακόμα πιο ευχάριστους.

Πηγή: https://www.psychologytoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς επιτυγχάνεται ο πολλαπλός οργασμός

Γυναικείος οργασμός: Με αυτή την στάση είναι (πολύ) πιο πιθανός…

Γιατί μπορεί να σας πονάει ο οργασμός: Τι μπορείτε να κάνετε