Γιατί μπορεί να σας πονάει ο οργασμός: Τι μπορείτε να κάνετε

  • Iatropedia newsroom
οργασμός
Αν και οι λόγοι δεν είναι πάντα σαφείς, ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν επώδυνες κράμπες στην κάτω κοιλιακή του χώρα, είτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τον οργασμό στο σεξ.

Πότε και γιατί μπορεί να συνοδευτεί με πόνο ο οργασμός στο σεξ

Επειδή οι πυελικοί μύες συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο πόνος θα μπορούσε απλά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας μυϊκός σπασμός. Επίσης, υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι γι’ αυτούς τους πόνους ευθύνονται διάφορες ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας γυναίκας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της χρήσης αντισυλληπτικών χαπιών που περιέχουν μικρότερες ποσότητες οιστρογόνων (λιγότερο από 20 μικρογραμμάρια) και φέρεται πως μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Μερικές γυναίκες αρχίζουν να έχουν πυελικό πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, όταν μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση.

Τι μπορείτε να κάνετε

Το να πάρετε ένα απλό, χωρίς συνταγή γιατρού, αντιφλεγμονώδες φάρμακο πριν από το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει. Έχει επίσης αναφερθεί ότι κάποιες γυναίκες βρίσκουν ανακούφιση με ένα αντικαταθλιπτικό, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει οπωσδήποτε να έχετε συνταγή γιατρού.

Από εκεί και πέρα οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους ως φυσική μέθοδος θεραπείας είναι μια ακόμα επιλογή.

Θα πρέπει επίσης να δείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κάποια υποκείμενη γυναικολογική πάθηση που προκαλεί τον πόνο, όπως μια κύστη ωοθήκης, ενδομητρίωση, ή κάποια μόλυνση.

Πηγή: http://news.health.com