Έχετε ξηροδερμία; Δείτε τα scrubs που θα σας σώσουν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ξηροδερμία
Το δέρμα στο πρόσωπό σας είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα σας και η έκθεση στις καιρικές συνθήκες, η ρύπανση και το νερό μπορεί να το αφυδατώσουν σε μεγάλο βαθμό. Και όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να ξεφλουδίζει και να “σπάει”. Επίσης, μόλις το δέρμα σας χάσει τα φυσικά του έλαια και γίνει ξηρό, δεν προστατεύει επαρκώς τους υποκείμενους ιστούς.

Ένα σπιτικό scrub προσώπου ενάντια στην ξηροδερμία βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής υφής στο πρόσωπό σας, ανακουφίζει από την ξηρότητα και αποκαλύπτει ένα “φρέσκο” στρώμα άθικτου δέρματος.

Η απαλή τριβή/δερμοαπόξεση απομακρύνει τις νιφάδες από νεκρά δερματικά κύτταρα, επιτρέποντας στο δέρμα να μπορεί πλέον να απορροφήσει την υγρασία αποτελεσματικά. Μετά από ένα scrub προσώπου, το πρόσωπό σας έχει ένα φρέσκο στρώμα δέρματος που είναι έτοιμο να προστατεύσει τους ιστούς σας από το περιβάλλον.

ξηροδερμία

Ένα βασικό scrub χρησιμοποιεί δύο συστατικά που βρίσκονται συνήθως σε κάθε ντουλάπι κουζίνας: το καλαμποκάλευρο και το πλιγούρι βρώμης. Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο και 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης. Στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και 2-3 σταγόνες χαμομήλι ή κάποιο αιθέριο έλαιο για το ξηρό δέρμα και ανακατέψτε καλά. Για πιο “ώριμες” επιδερμίδες, χρησιμοποιήστε σπόρους καρότου ή έλαιο από λιβάνι. Τρίψτε την πάστα στο πρόσωπό σας για να καθαρίσει και να γίνει απολέπιση. Στο τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

ξηροδερμία

Ανάλογα με την αιτία που το δέρμα σας είναι ξηρό, μπορεί να χρειαστεί να διαφοροποιήσετε τα συστατικά στο scrub προσώπου σας. Ένα μείγμα από ελαιόλαδο, καστορέλαιο και αλάτι είναι πολύ καλό για μια εύκολη απολέπιση για το ξηρό δέρμα. Το μέλι είναι επίσης μια καλή προσθήκη σε scrubs προσώπου, διότι είναι φυσικό ενυδατικό συστατικό που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία. Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι που έχετε θερμάνει, 2 κουταλιές του γλυκού αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης, για να φτιάξετε ένα scrub ενυδάτωσης που μαλακώνει και “φωτίζει” το ξηρό δέρμα.

ξηροδερμία

Χρησιμοποιήστε τα σπιτικά scrubs που περιέχουν ευπαθή συστατικά άμεσα, αλλιώς αποθηκεύστε τα στο ψυγείο. Αποφύγετε τον απρόσμενο ερεθισμό και τις αλλεργικές αντιδράσεις κάνοντας μια δοκιμή πριν από μια την πλήρη εφαρμογή τους στο πρόσωπό σας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ελέγξτε για σημάδια ερεθισμού, όπως κοκκινίλα ή εξάνθημα. Αν έχετε αλλεργίες σε καρπούς, αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με γλυκό αμυγδαλέλαιο.

http://www.livestrong.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις μύθοι και αλήθειες για την επίμονη πιτυρίδα

Πάθατε σύγκαμα στην περιοχή των μηρών ή των γλουτών; Δείτε τι να κάνετε

Πιτυρίδα VS ξηροδερμία: Σε τι διαφέρουν;

Ξηροδερμία: Αιτίες και θεραπεία για ένα συχνό πρόβλημα