Τι είναι ΑΥΤΑ τα σέξι σημάδια χαμηλά στην πλάτη…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
λακκουβάκια της Αφροδίτης
Αυτές οι χαρακτηριστικές “λακκουβίτσες” στο τέλος της σπονδυλικής στήλης αποτελούν σημάδι ομορφιάς και σεξουαλικής ελκυστικότητας κυρίως στις γυναίκες, αλλά και στους άντρες. Τι είναι όμως αυτά τα σημάδια; Πώς ονομάζονται;

Dimples of Venus

Αυτά τα σέξι σημάδια χαμηλά στην πλάτη ονομάζονται “λακκουβάκια της Αφροδίτης” (Dimples of Venus) αλλά είναι γνωστά και ως back dimples, butt dimples ή Venusian dimples. Είναι δύο συμμετρικές “λακκούβες” στο τέλος της σπονδυλικής στήλης, ακριβώς πάνω από… τη γλουτιαία σχισμή. Κάτω από τα λακκουβάκια της Αφροδίτης είναι οι δύο αρθρώσεις του ιερού οστού (sacroiliac joints), του σημείου δηλαδή που το εν λόγω οστό συνδέεται στη λεκάνη.

Ο όρος «λακκούβες της Αφροδίτης», αν και άτυπος φυσικά, είναι μια ιστορικά αποδεκτή ονομασία στο ιατρικό επάγγελμα για να βρίσκουν εύκολα τις αρθρώσεις του ιερού οστού. Το λατινικό όνομα είναι fossae lumbales laterales (“πλευρικές οσφυϊκές εσοχές”). Αυτές οι λακκουβίτσες δημιουργούνται από έναν μικρό σύνδεσμο που εκτείνεται ανάμεσα στην οπίσθια ανώτερη λαγόνια σπονδυλική στήλη (posterior superior iliac spine) και στο δέρμα. Γενικά, θεωρούνται κληρονομικές.

λακκουβάκια της Αφροδίτης

Υπάρχει μια άλλη χρήση για τον όρο «λακκουβάκια της Αφροδίτης» στη χειρουργική ανατομία. Αυτές είναι δύο συμμετρικές εσοχές στην οπίσθια όψη του ιερού οστού περιέχουν επίσης ένα φλεβικό κανάλι. Χρησιμοποιούνται, λοιπόν, ως σημάδι για την εύρεση των ανώτερων αρθρικών όψεων του ιερού οστού για την τοποθέτηση βίδας στο πλαίσιο χειρουργικής επέμβασης στην σπονδυλική στήλη.

Το ότι ακόμα και στις μέρες μας θεωρούνται σημάδι ομορφιάς, κάτι που άλλωστε υπονοεί και η προέλευση του ονόματός τους (η Αφροδίτη ήταν η θεά της ομορφιάς) οφείλεται στην αποτύπωση της κλασσικής γυναικείας ομορφιάς σε πίνακες ζωγραφικής ανά τους αιώνες.

λακκουβάκια της Αφροδίτης

Τα λακκουβάκια της Αφροδίτης σε ένα τυπικό παράδειγμα έργου τέχνης, σε πίνακα του Gustave Courbet

https://en.wikipedia.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιους μύθους για το σεξ πιστεύετε, αλλά ΔΕΝ ισχύουν…

Γιατί κάνουμε σεξ τη νύχτα – Δεν πάει ο νους σας…

Ποια είναι η τεχνική… ευθυγράμμισης στο σεξ για σίγουρο οργασμό!