Έτσι είναι το πρότυπο ομορφιάς στο γυναικείο σώμα σε 8 χώρες (ΦΩΤΟ)

  • Iatropedia
Η ομορφιά του γυναικείου σώματος είναι σαφώς κάτι υποκειμενικό στα μάτια του καθενός, εντούτοις είναι γεγονός ότι κάθε χώρα έχει αναπτύξει στο πέρασμα των αιώνων τα δικά της πρότυπα ομορφιάς.

Για παράδειγμα, ενώ στις ΗΠΑ ένα μοντέλο δεν νοείται να μην είναι αδύνατο, σε άλλες χώρες οι γυναίκες με περισσότερες καμπύλες (πολύ περισσότερες από τις ΗΠΑ) θεωρούνται πιο όμορφες και σεξουαλικά ελκυστικές.

Μια διαδικτυακή εταιρεία που ονομάζεται Superdrug Online Doctors προσπάθησε να διερευνήσει αυτές τις διαφορετικές πολιτισμικές ιδέες του προτύπου γυναικείας ομορφιάς και χρησιμοποίησε την ίδια βασική εικόνα γυναίκας για να δείξει αυτές τις διαφορές

Πώς το πετυχε; Μα φυσικά με τη βοήθεια του (…επάρατου…) Photoshop, του λογισμικού ψηφιακής επεξεργασίας εικόνων που έχει σώσει… καριέρες ολόκληρες και κρύβεται πίσω από κάθε φωτογραφία φτάνει στα περιοδικά.

Το project ονομάστηκε Αντιλήψεις της Τελειότητας (Perceptions of Perfection), εκτείνεται σε 18 χώρες και χρειάστηκαν 18 σχεδιαστές (ένας από κάθε χώρα) για να μεταβάλλουν την αρχική εικόνα μιας κοπέλας, σε αυτό που πίστευαν ότι η χώρα τους θεωρεί μιας “ιδανική” εκδοχή ομορφιάς του γυναικείου σώματος.

Η αρχική φωτογραφία ήταν εξής:

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλαν οι σχεδιαστές από 8 χώρες…

http://www.medicaldaily.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημεία που συσσωρεύεται το λίπος στο σώμα σας και γιατί

Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας