Σημαντικές διακρίσεις για τη Novartis Hellas στην εταιρική υπευθυνότητα

  • Ρούλα Τσουλέα
Novartis
Έλαβε, μεταξύ άλλων, χρυσή αξιολόγηση από το Forbes ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής & Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG Transparency Index)

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Novartis Hellas από κορυφαίους θεσμούς που αξιολογούν την εταιρική υπευθυνότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι διακρίσεις που έλαβε είναι οι εξής:

  • Συμπεριλήφθη από το Fortune στις 20 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες της Ελλάδας για το 2023
  • Έλαβε πλατινένιο βραβείο και ειδικό έπαινο «Best in Workplace» από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute – CRI)
  • Έλαβε χρυσή αξιολόγηση (Gold) από το Forbes ως προς το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής & Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG Transparency Index)

Ειδικότερα, το Fortune κατέταξε την Novartis Hellas στην 16η θέση μεταξύ των πιο αξιοθαύμαστων επιχειρήσεων στην Ελλάδα (20 ALL STARS MOST ADMIRED COMPANIES), επισφραγίζοντας την προσήλωσή της στην εταιρική υπευθυνότητα και την καινοτομία, υπέρ των ασθενών, των ανθρώπων της και της ελληνικής κοινωνίας.

Η Novartis Hellas έλαβε επίσης διπλή διάκριση από το CRI για τις επιδόσεις της στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών. Η αξιολόγηση έγινε με βάση τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index).

Ο Δείκτης αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα. Από το 2008 αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων όσον αφορά:

  • Την κοινωνία
  • Το περιβάλλον
  • Τους εργαζομένους
  • Την εταιρική διακυβέρνηση
  • Την αγορά

Η Novartis έλαβε για τέταρτη συνεχή χρονιά το πλατινένιο βραβείο (Platinum Award). Τιμήθηκε επίσης με τον ειδικό έπαινο «Best in Workplace».

Τέλος, η αξιολόγηση Gold από το περιοδικό Forbes την αναγνωρίζει ως μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε επίπεδο διαφάνειας σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG). H έρευνα εξετάζει το επίπεδο διαφάνειας σε θέματα ESG των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα.

Μακροπρόθεσμη αξία

«Ακολουθώντας πιστά την αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, συνεχίζουμε να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για τις κοινωνίες και τις οικονομίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο κ. Κώστας Παπαγιάννης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novartis Hellas.

Και συνέχισε: «Οι διακρίσεις που λάβαμε αποτελούν αναγνώριση του έργου μας και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στο μέλλον, με έμφαση στους ανθρώπους μας, στο περιβάλλον, στους ασθενείς και στην τοπική κοινωνία».