Κόπωση*

  • Από Iatropedia

Η κόπωση είναι ένα αίσθημα κούρασης ή/και έλλειψης ενέργειας. Η κόπωση διαφέρει σημαντικά από την υπνηλία. Η υπνηλία υποδηλώνει την ανάγκη για ύπνο, ενώ η κόπωση αφορά την έλλειψη ενέργειας και δυνάμεων. Πάραυτα, η υπνηλία και η απάθεια τείνουν να αποτελούν συμπτώματα που συνυπάρχουν με την κόπωση.

Η κόπωση μπορεί να είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην σωματική και πνευματική εργασία, στο συναισθηματικό στρες, ή στην έλλειψη ύπνου. Παράλληλα όμως, μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα άλλων πιο σοβαρών ψυχολογικών ή σωματικών διαταραχών. Όταν το αίσθημα της κόπωσης δεν ανακουφίζεται από τον επαρκή ύπνο, την καλή διατροφή ή από ένα περιβάλλον με χαμηλά επίπεδα στρες, ο ασθενής θα πρέπει να αξιολογηθεί ιατρικά.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν