Τραγωδία Τέμπη: Οι φαρμακοποιοί απεργούν στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων που χάθηκαν

  • Γιάννα Σουλάκη
Τέμπη
Μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς απεργούν σήμερα και οι Φαρμακοποιοί, καθώς στην τραγωδία των Τεμπών θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους.

Στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών πριν από ακριβώς έναν χρόνο, έχασαν τη ζωή τους η νεαρή φαρμακοποιός, Θώμη Πλακιά και ο Σωτήρης Καραγεωργίου 28χρονος γιος των φαρμακοποιών Δημήτρη Καραγεωργίου και Μαρίας Νατσούρα.

Ο 28χρονος Σωτήρης επέστρεφε με φίλο του από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν πάει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ο άτυχος νέος καταγόταν από την περιοχή της Μελίκης Ημαθίας και τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι σήμερα οι Φαρμακοποιοί, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, δήλωσαν πως στηρίζουν τη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις για τη συμπλήρωση του ενός έτους από το δυστύχημα. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, αλλά και στα συλλαλητήρια και όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Παράλληλα διαμαρτύρονται και για τα θέματα πολιτικής υγείας και φαρμάκου και κυρίως για τις ελλείψεις φαρμάκων.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει: ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) ο οποίος αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30, την ανάρτηση σχετικής αφίσας στις βιτρίνες των φαρμακείων και την πραγματοποίηση δωρεάς σε σωματείο στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου.

Τα φαρμακεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας θα κλείσουν από τις 10:30 έως τις 13:30, ώστε να συμμετέχουν οι φαρμακοποιοί στις εκδηλώσεις του Βόλου, ενώ τα φαρμακεία της Λάρισας από τις 11:00 έως τις 14:00 και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης από τις 11:00 έως τις 13:00.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσαν 24ωρη απεργία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) αποφάσισε τη δημοσίευση δελτίου τύπου και τη δημιουργία αφίσας για τις βιτρίνες των φαρμακείων, με μια μερίδα φαρμακοποιών της Αθήνας να αντιδρούν.

Η παράταξη Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (ΔηΕΦ) αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της: «Το κατεστημένο που για δεκάδες χρόνια κρατάει δέσμιο τον Σύλλογό μας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ενώθηκε με αποτέλεσμα ο σύλλογος μας να μη συμμετέχει και να μη στηρίξει έμπρακτα τις αυριανές κινητοποιήσεις. Οι κύριοι Λουράντος, Δαγρές, Καλογερόπουλος, Μανωλόπουλος και Σερμπίνης αδιαφόρησαν για τη γνώμη των μελών, ξεχνώντας την περσινή μαζική συμμετοχή του συλλόγου μας στην κινητοποίηση. Κατ’ ελάχιστο και φέτος θα έπρεπε να πράξουμε το ίδιο. Κύριοι, στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να ήταν τα αδέρφια μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας. Και τότε μία αφίσα και ένα δελτίο τύπου δεν θα ήταν αρκετό».