Τομέας Υγείας Ν.Δ: «Πραξικοπηματική η προκήρυξη νέων εκλογών στον ΠΙΣ»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
"Παρέμβαση χωρίς προηγούμενο και πραξικοπηματική ενέργεια" χαρακτηρίζουν την προκήρυξη νέων εκλογών στον ΠΙΣ, οι βουλευτές που απαρτίζουν τον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλας.

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, υποστηρίζουν ότι δεν είναι έννομη η ανάδειξη προσωρινού Προέδρου στον ΠΙΣ και η προκήρυξη εκλογών:

«Η πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με ορισμό νέου προέδρου και προκήρυξη νέων εκλογών, δεν έχει προηγούμενο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο βουλευτές και επισημαίνουν, ότι είναι παράνομη και η μη επικύρωση των τελευταίων αρχαιρεσιών στον ΠΙΣ, της 3ης Μαρτίου:

«Είχαμε επισημάνει πως η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) είναι παράνομη και έχει έναν και μοναδικό στόχο: τον έλεγχο του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των ιατρών.

Δείτε επίσης: Εξελέγη προσωρινός πρόεδρος και προκηρύχθηκε ημερομηνία εκλογών για τον ΠΙΣ στις 22 Ιουνίου

Τώρα η μεθόδευση εξελίσσεται κατά τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά: Έξι από τα δεκαπέντε μέλη του προηγουμένου Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. συνεδρίασαν στο όνομα του Υπουργού, χωρίς να διαθέτουν απαρτία (καθώς το Δ.Σ. είναι δεκαπενταμελές) και αφού αρχικώς εξέλεξαν νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Βλασταράκου, στη συνέχεια αποφάσισαν την προκήρυξη νέων εκλογών για Δ.Σ! Η απόφαση αυτή είναι παράνομη και δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Π.Ι.Σ. Ποτέ Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου δεν έχει λάβει χωρίς απαρτία απόφαση, ακόμα και για ήσσονος σημασίας θέματα.

Είναι προφανές πως οι εν λόγω αποφάσεις δεν τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης και δεν έχουν νομική ισχύ. Ο Υπουργός Υγείας και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει σε νομικό, πολιτικό και ηθικό επίπεδο», καταλήγουν, ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Αχαϊας και αναπληρωτής τομεάρχης κ. Ιάσωνας Φωτήλας.

Δείτε επίσης: Μπάχαλο στον ΠΙΣ: «Παράνομη η προκήρυξη νέων εκλογών από φιλοκυβερνητική ομάδα»