Εξελέγη προσωρινός πρόεδρος και προκηρύχθηκε ημερομηνία εκλογών για τον ΠΙΣ στις 22 Ιουνίου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ έκανε έφοδο στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για να εντοπίσει το επίμαχο εκλογικό υλικό, όμως, έφυγε με άδεια τα χέρια. Την ίδια στιγμή προκηρύσσονται νέες εκλογές στον ΠΙΣ.

Νέα επεισόδια στο σήριαλ των επίμαχων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Αυτή τη φορά και με… εσάνς αστυνομικού μυστηρίου.

Κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) επισκέφθηκε την Παρασκευή τα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για να εντοπίσει το «επίμαχο» εκλογικό υλικό, το οποίο -σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας- έχει «αλλοιωθεί» στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συλλόγου. Αυτός ήταν και ο λόγος που επικαλέστηκε ο Ανδρέας Ξανθός για να μην επικυρώσει τις αρχαιρεσίες της 3ης Μαρτίου στον ΠΙΣ. Τα «φαινόμενα νοθείας», καταγγέλθηκαν εκ μέρους γιατρούς που συμμετείχαν σ’αυτές, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα.

Το κλιμάκιο του ΣΕΥΥΠ παρ’όλα αυτά δεν εντόπισε τα πρωτότυπα ψηφοδέλτια στα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γενικού Γραμματέα του ΠΙΣ κ.Δημήτρη Βαρνάβα, και η έρευνα συνεχίζεται…

ΠΙΣ: Νέος προσωρινός πρόεδρος ο Αναστάσιος Βασιάδης

Παρά τις αντιρρήσεις του προσφάτως εκλεγμένου στις επίμαχες αρχαιρεσίες προέδρου και γεν.γραμματέα στον ΠΙΣ κ.κ. Εξαδάκτυλου και Ελευθερίου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εκλογές είναι καθόλα σύννομες, το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση Προέδρου μετά την παραίτηση του προέδρου της προηγούμενης θητείας κ. Βλασταράκου Μιχαήλ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασιάδη Αναστάσιο ως Πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου. Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν παρακωλυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα».

Εντωμεταξύ, τη σφοδρή αντίδραση των προσφάτως εκλεγμένων στις αρχαιρεσίες της 3ης Μαρτίου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γεν.Γραμματέα, κ.κ. Α. Εξαδάκτυλου, Γ. Ελευθερίου και Α. Μαστοράκου, προκάλεσε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι οποίοι κάνουν λόγο για «εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο»

Δείτε την ανακοίνωσή τους: Μπάχαλο στον ΠΙΣ: «Παράνομη η προκήρυξη νέων εκλογών από φιλοκυβερνητική ομάδα»

Ποια θέματα θα αντιμετωπίσει το προσωρινό Δ.Σ. του ΠΙΣ, σύμφωνα με τον Δ.Βαρνάβα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γεν.γραμματέα του ΠΙΣ Δημήτρη Βαρνάβα, το προσωρινό Δ.Σ. του ΠΙΣ θα λάβει και αποφάσεις για φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως:

  • Στο ζήτημα του εξοντωτικού clawback των εργαστηριακών, του οποίου απαιτεί την ανάκληση και για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
  • Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εν όψει των εκλογών θα επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον του, ώστε να αναδείξει, να υποστηρίξει και να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση όλων των σημαντικών ζητημάτων της Υγείας και της Ιατρικής Κοινότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη», καταλήγει η ανακοίνωση.