Μπάχαλο στον ΠΙΣ: «Παράνομη η προκήρυξη νέων εκλογών από φιλοκυβερνητική ομάδα»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Την έντονη αντίδραση των δύο εκλεγμένων στις αρχαιρεσίες της 3ης Μαρτίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προέδρου και γενικού γραμματέα, προκάλεσε ανακοίνωση για την προκήρυξη νέων εκλογών στον ΠΙΣ. Στο πλευρό τους τάχθηκε και η εκλεγμένη στις ίδιες αρχαιρεσίες Α' αντιπρόεδρος Αννα Μαστοράκου.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Γιώργος Ελευθερίου και Αννα Μαστοράκου εξαπέλυσαν πυρά εναντίον της πρόσφατης ανακοίνωσης, που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας της προηγούμενης θητείας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας και με την οποία γνωστοποιεί ότι έγινε ψηφοφορία και εξελέγη υπηρεσιακός πρόεδρος στον ΠΙΣ, μέχρι την προκήρυξη νέων εκλογών στις 22 Ιουνίου.

Δείτε την ανακοίνωση Βαρβάβα: ΠΙΣ: Εξελέγη προσωρινός πρόεδρος και προκηρύχθηκε ημερομηνία εκλογών στις 22 Ιουνίου

Για «εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο» κάνουν λόγο τα τρία επιφανή στελέχη του ΠΙΣ

«Ανώνυμο Δελτίο Τύπου με παράνομη χρήση του λογότυπου του ΠΙΣ» και σωρρεία άλλων παρανομιών καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι στις τελευταίες αρχαιρεσίες: Εξαδάκτυλος, Ελευθερίου, Μαστοράκου και χαρακτηρίζουν τον εκλεγέντα με μυστική ψηφοφορία «σε συνεδρίαση χωρίς απαρτία», όπως λένε, Ανατάσιο Βασιάδη «νόθο Πρόεδρο»:

«Εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έκαναν φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνοδοιπόροι τους. Σε όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας παρακολουθεί απαθής αν όχι υποστηρικτικός, φέροντας την πλήρη πολιτική ευθύνη για πληθώρα παρανομιών. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδώσουν ανώνυμο Δελτίο Τύπου, κάνοντας μάλιστα χρήση του λογότυπου του ΠΙΣ, όπου ενημερώνουν με θράσος ότι έπειτα από συνεδρίαση χωρίς απαρτία και με την παρουσία μόλις έξι (6) ατόμων και όχι τουλάχιστον οκτώ (8) στους δεκαπέντε (15) όπως προβλέπει ο Νόμος για το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, εξέλεξαν νόθο Πρόεδρο! Οι κ.κ. Βαρνάβας, Ψαλτάκος, Βασιάδης, Κουτσόπουλος, Χρονόπουλος και Παναγιωτίδης προχώρησαν στο αδιανόητο, να προκηρύξουν παρανόμως εκλογές για τις 22/6 χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης εκ του Νόμου απαρτίας!»

Εξαδάκτυλος-Ελευθερίου-Μαστοράκου: «Αντιδημοκρατική εκτροπή – αφαίρεσαν τους κλειδάριθμους των τραπεζικών λογαριασμών»

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Όσα εκτυλίσσονται στον ΠΙΣ δεν έχουν προηγούμενο! Η αντιδημοκρατική εκτροπή όμως δεν τελειώνει εδώ, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνεργοί τους αφαίρεσαν ακόμη και τους κλειδάριθμους των τραπεζών από τον υπεύθυνο του λογιστηρίου, ώστε να έχουν και τον έλεγχο των λογαριασμών του ΠΙΣ!

Μιλάμε πλέον για κατάλυση κάθε νομιμότητας στον ΠΙΣ, στο όνομα της παράνομης ακύρωσης των εκλογών. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα παραλήρημα των ηττημένων του 10%, οι οποίοι προσπαθούν να ανατρέψουν το ποσοστό της πλειοψηφούσας παράταξης του 62%.

Το εξοργιστικό είναι ότι πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση των δικαιωμάτων των γιατρών από την ηγεσία της οδού Αριστοτέλους και τους γύρω από αυτή!

Η απάντησή θα δοθεί σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Δε θα επιτρέψουμε την αδρανοποίηση και απαξίωση του ΠΙΣ στα μάτια των ιατρών και της ελληνικής κοινωνίας. Η Δημοκρατία, η Αλήθεια και η Νομιμότητα θα επικρατήσουν!»,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι δηλώνει ο Ανδρέας Ξανθός για την απόφασή του να ακυρώσει τις εκλογές του ΠΙΣ