Στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο Σωτήρης Τσιόδρας – Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την κλινική

  • Γιάννα Σουλάκη
Ταξιάρχαι
Συνεχίζεται το θρίλερ με νέες καταγγελίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κλινική "Ταξιάρχαι" του Περιστερίου. Την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στην κλινική για να ενημερωθεί προσωπικά για την πορεία των ασθενών που νοσηλεύονται, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία κάνει λόγο για "υγειονομική βόμβα".
Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ για τις προδιαγραφές λειτουργίας της ιδιωτικής κλινικής «Ταξιάρχαι», στην οποία η εισαγγελική έρευνα αναζητά ποινικές ευθύνες για τη μη τηρηση των προβλεπόμενων για τον κορωνοϊό μέτρων.

Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης κλινικής -καθώς και μίας ακόμη στην οποία υπήρξε διασπορά του ιού, της κλινικής «Κασταλία» στο Ελληνικό – θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατες κυρώσεις, για την πρόκληση θανάτων ασθενών, που μπορεί να φτάσει και μέχρι την ισόβια κάθειρξη.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: 107 τα αρνητικά δείγματα στην Κασταλία – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση σε ασθενείς και εργαζόμενους

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» τα κρούσματα του ιού έχουν φτάσει τα 37, ενώ από αυτά, οι 17 είναι εργαζόμενοι και 17 ασθενείς, οι 13 εκ των οποίων είναι νεφροπαθείς, που έκαναν αιμοκάθαρση μαζί με τον πρώτο. Τρεις ανθρώποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό στην κλινική, στην οποία βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, για να ενημερωθεί για την πορεία των ασθενών που είχαν την ατυχία -παράλληλα με το παθολογικό πρόβλημα τους- να προσβληθούν και απο τον κορωνοϊό.

Βγαίνοντας από την κλινική ο καθηγητής παθολογίας δήλωσε ότι όλοι οι ασθενείς με κορωνοϊό, έχουν απομακρυνθεί από τον κλινική. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Όλοι οι θετικοί ασθενείς, έχουν μεταφερθεί η μεταφέρονται σε μονάδες υγείας της Αθήνας. Δεν υπάρχει πλέον εδώ κανένας θετικός. Όλοι οι υπόλοιποι τους οποίους τους είδα και τους χαιρέτησα, είναι καλά στην υγεία τους και θα παρακολουθούνται στενά για όλες τις επόμενες ημέρες που είναι η κρίσιμη περίοδος επώασης του ιού. Παρακολουθούνται για πυρετό και πήραν όλοι χημειοπροφύλαξη. Θα είναι σε καθημερινό έλεγχο κλινικό αλλά και εργαστηριακό ανά διήμερο, να μην εμφανίσουν τον ιό. Δόθηκαν όλες οι οδηγίες και οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί για να πάνε σε οποιοδήποτε άλλη νεφρολογική κλινική της Αθήνας για να κάνουν αιμοκάθαρση. Είναι μια ευπαθής ομάδα του πληθυσμού και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο εδώ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που ελέγχουν την κατάσταση και υπάρχει και συνάδελφος από το Αττικό ο οποίος είναι ειδικός λοιμωξιολόγος για ό,τι χρειαστούν”

ΠΟΕΔΗΝ: “Η κλινική “Ταξιάρχαι” είναι υγειονομική βόμβα»

Σε σοβαρές καταγγελίες για την ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνει ότι μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι τρομοκρατημένοι δεν θέλουν να μιλήσουν και χαρακτηρίζει τη δομή ως “υγειονομική βόμβα”.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Τρεις αιμοκαθάρσεις με πυρετό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν το κατάλαβε κανείς

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κλινική δουλεύει χωρίς να τηρούνται ορθές κτιριακές προδιαγραφές, αλλά και οι προδιαγραφές ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει:

“Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα, γιατί κοστίζουν. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας, την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους, για να αποδίδουν καλύτερα όπως λένε. Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληρεί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία”.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Κατέληξε 87χρονος νεφροπαθής στο ΝΙΜΙΤΣ – Αναζητούνται ποινικές ευθύνες στην ιδιωτική κλινική

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κλινική δεν διαθέτει βοηθητικούς χώρους και δεν τηρούντα οι προβλεπόμενες από τον νόμο αποστάσεις ανάμεσα στα κρεβάτια νοσηλείας των ασθενών. Επίσης:

“Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα παρκιν. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς αιμοκαθαιρόμενοι, ηλικιωμένοι, συνοδοί και προσωπικό. Χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ατομικής προστασίας. Μόνο η μια από τις δύο μονάδες αιμοκάθαρσης στο ισόγειο έχει ξεχωριστή είσοδο. Η δεύτερη μονάδα είναι στο πρώτο όροφο δίπλα από τα χειρουργεία. Για να πάνε οι νεφροπαθείς πρέπει να περάσουν στο διάδρομο της κλινικής να μπουν στο ένα κοινό ασανσερ”, καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.