Κορωνοϊός: 107 τα αρνητικά δείγματα στην Κασταλία – Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση σε ασθενείς και εργαζόμενους

  • Γιάννα Σουλάκη
ΝΙΜΤΣ
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν και σήμερα την ιχνηλάτηση των επαφών με το αρχικό κρούσμα που εντοπίστηκε στην κλινική Κασταλία. Την ίδια στιγμή 107 δείγματα βρέθηκαν αρνητικά στον ιό.

Κορυφώνεται η αγωνία για την πραγματική εικόνα της επιδημίας σε ιδιωτικές υγειονομικές δομές, ενώ ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών σε μία από τις δύο ιδιωτικές κλινικές, την Κασταλία στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ιχνηλάτηση έδειξε 107 αρνητικά κρούσματα στην κλινική, ενώ μέχρι στιγμής εκτός από το αρχικό δεν έχει ανακοινωθεί κανένα θετικό κρούσμα της νόσου COVID-19, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το γιατί θεωρήθηκε ότι υπάρχει «επιδημία» και διασπορά του ιού στην συγκεκριμένη κλινική.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Τρεις αιμοκαθάρσεις με πυρετό μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και δεν το κατάλαβε κανείς

Σύμφωνα με την χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πάντως, στην ιδιωτική κλινική των Νοτίων Προαστίων εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα, το οποίο κατέληξε σε θάνατο, ενώ στην ίδια δομή υπάρχουν 300 τρόφιμοι και 170 εργαζόμενοι. Το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκεται εκεί και σήμερα και κάνει την ιχνηλάτηση των περιστατικών.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Κατέληξε 87χρονος νεφροπαθής στο ΝΙΜΙΤΣ – Αναζητούνται ποινικές ευθύνες στην ιδιωτική κλινική