Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση ωραρίου! Τι ζητά η τρόικα

  • Iatropedia
Ένα βήμα πριν ξεκινήσει νέα διαμάχη κυβέρνησης φαρμακοποιών φαίνεται ότι βρισκόμαστε καθώς το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο των φαρμακείων βρίσκει κάθετα αντίθετο τον κλάδο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δεν έφθαναν οι γιατροί που αποτελούν το πιο καυτό μέτωπο για την κυβέρνηση, φαίνεται ότι έρχονται και οι φαρμακοποιοί να ταράξουν ακόμη περισσότερο την κυβερνητική ισορροπία.

Οι απαιτήσεις της τρόικας να απελευθερωθεί περαιτέρω το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων κάνει τον κλάδο να χτυπά …κόκκινο, καθώς ήδη έχει υποστεί ένα άνοιγμα πριν λίγα χρόνια επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Και το επιχείρημα του κλάδου είναι πως ειδικά τα μικρά φαρμακεία δεν αντέχουν να λειτουργούν πέραν του ωραρίου που έχει ορισθεί καθώς συνήθως είναι μικρές επιχειρήσεις και διατηρούνται από έναν και μόνο επαγγελματία.

Παρ αυτά η τρόικα πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση δεδομένου πως κυβέρνηση και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ζητήσει να μην διατεθούν τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ. Ως αντιστάθμισμα λοιπόν οι δανειστές μας πιέζουν να ανοίξουν και άλλες ώρες τα φαρμακεία ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί ανταγωνισμός.

Βέβαια οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν καν να διανοηθούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο γι αυτό και οι εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Α. Σαμαρά

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε μία αγορά που έχει στην κυριολεξία στερέψει, που η αγοραστική ικανότητα των πολιτών έχει σχεδόν μηδενιστεί και ούτε τα απαραίτητα δεν δύνανται να εξασφαλίσουν, έρχεται η τρόικα να μιλήσει για απελευθέρωση ωραρίων λειτουργίας φαρμακείων και απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η απελευθέρωση αγοράς γίνεται σε χώρες που υπάρχει ανάπτυξη και που ο πληθυσμός τους ανταποκρίνεται στις προσφορές. Γιατί όπως γνωρίζετε, η προσφορά χωρίς ζήτηση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο.

Είναι παράδοξο και εκτός κάθε λογικής, να απαιτεί η τρόικα την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, όταν είναι σε όλους γνωστή – και στους ίδιους – η σημερινή κατάσταση της χώρας και η πληθώρα των φαρμακείων.

Όπως επίσης είναι αδιανόητο, να ζητά απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, όταν είναι επίσης γνωστό στους ίδιους, ότι η Ελλάδα έχει αποδεδειγμένα τα φθηνότερα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ίδια η τρόικα και ως εκ τούτου, θα ήταν καλύτερο να φύγουν εκείνοι από την Ελλάδα, για να μη φύγουν οι Έλληνες από τη χώρα τους.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, εκτός και αν πίσω από αυτά τα εννοούμενα κρύβονται προσωπικές επιδιώξεις και συμφέροντα, τα οποία είναι πρόθυμα να θυσιάσουν τα πάντα.

Κωνσταντίνος Λουράντος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αττικής

Δαγρές Γιάννης, Αντιπρόεδρος Φ.Σ.Αττικής

Ανδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος Φ.Σ.Αχαΐας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λήγει για τους γιατρούς η προθεσμία για το ΠΕΔΥ! Οι “εντός”, οι “εκτός” και οι ελπίδες Άδωνι

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Χωρίς αποζημίωση από ΕΟΠΥΥ κι άλλα σκευάσματα

Στη ζητιανιά ο ΕΟΠΥΥ για τα χρωστούμενα! Πόσα του οφείλουν τα Ταμεία

Πόσοι γιατροί θα πάνε τελικά στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν