Συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους των φαρμακοποιών! Πρόεδροι στα …μαχαίρια

  • Iatropedia
Αρχικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου έκανε μία δήλωση περί της ορθής απόφασης να διακοπούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου, δήλωση που μάλλον εκνεύρισε τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντο. Η απάντηση ήταν αναπόφευκτη ακόμη και μέσα από το Facebook. Η διαδικασία όμως δε σταμάτησε εδώ.

Οι δύο πλευρές μέρες τώρα ανταλλάσσουν πυρά είτε δημοσίως είτε ακόμη και …υπογείως. Αντικείμενο της κόντρας; Αν η απόφαση να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις ήταν ορθή ή όχι. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δηλώνει ακόμη υπέρμαχος της διακοπής των κινητοποιήσεων κάτι βέβαια που βρίσκει αντίθετο το Κώστα Λουράντο του ΦΣΑ.

Σειρά πάντως τώρα να απαντήσει ήταν του πρόεδρου του ΠΦΣ Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει: «Δεν πρόκειται να συνεχίσω το παιχνιδάκι με τις εκατέρωθεν βολές.

Υπογραμμίζω τα εξής.

Ποτέ δεν αναφέρθηκα ονομαστικά σε κάποιον. Μίλησα για τα παπαγαλάκια της

καταστροφής και όλοι γνωρίζουν σε ποιους αναφέρομαι. Όχι πάντως στον κ. Λουράντο.

Ευτυχώς που αποφασίσαμε ότι τα φαρμακεία πρέπει να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Η άλλη άποψη πρότεινε να …συνεχίσουμε την αναστολή… μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και μετά να … συνεχίσουμε την αναστολή …, δηλαδή να κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα !!

Ο κάθε φαρμακοποιός ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Μπορεί να φανταστεί ο καθένας, την σημερινή πραγματικότητα για τα φαρμακεία μας αν ακολουθούσαμε την παραπάνω πρόταση».

Από την στιγμή που ξεμπλοκάρισαν οι πληρωμές και αποσύρθηκαν οι απειλές κατά του κλάδου, δεν υπήρχε λόγος συνέχισης παρά μόνο οι κίνδυνοι της απομόνωσης, της τυφλής σύγκρουσης και του αδιέξοδου».

Βέβαια ο κ.Αμπατζόγλου μάλλον ανοίγει ένα παράθυρο συνεννόησης και ενότητας καθώς υπογραμμίζει: «για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου να θυμόμαστε ότι έχει διαμορφωθεί μια πραγματικότητα που ονομάζεται Τρόικα, επιταγές Μνημονίων προειλημμένες αποφάσεις.

Μια πραγματικότητα που ονομάζεται ύφεση, ανεργία, μεγάλα συμφέροντα.

Απέναντι σε αυτά, βρίσκονται τα φαρμακεία μας και η επιβίωσή μας.

Τα όπλα τα οποία έχουμε για να αντιπαλέψουμε όλα τα προαναφερόμενα είναι ο ρόλος που καλούμαστε να διαδραματίσουμε, η ενότητα μας την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού και η κοινωνική υποστήριξη την οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε για κανένα λόγο.

Με αυτά τα όπλα θα πορευτούμε και θα πολεμήσουμε και το 2013».