»Ρίξτε» το σάκχαρο τρώγοντας

  • Iatropedia
Σκληρή μάχη δίνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας με τον σακχαρώδη διαβήτη. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα για να αποτραπούν τυχόν κίνδυνοι για την υγεία τους οι πάσχοντες αναγκάζονται να μετρούν καθημερινά τα επίπεδα'' ζαχάρου'' στο αίμα.

Εκτός από τα φάρμακα υπάρχουν και ορισμένες τροφές οι οποίες μπορούν να ρυθμίσουν το σάκχαρο

Δείτε ποιες είναι αυτές

Κανέλα

Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει τις ευεργετικές δράσεις της κανέλας στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Συγκεκριμένα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Diabetes Care, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός και μόνου γραμμαρίου κανέλας για 40 ημέρες μπορεί να ρίξει τα επίπεδα γλυκόζης.

Φυτικές ίνες

Άλλες μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν την αντικατάσταση του λευκού ψωμιού με μαύρο.

Ιδιαίτερα οι ειδικοί γιατροί συνιστούν στους πάσχοντες να καταναλώνουν βρώμη η οποία ρίχνει την «κακή χοληστερόλης (LDL).

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι είναι άκρως ευεργετικό για τους πάσχοντες από διαβήτη αφού περιέχει χρώμιο το οποίο βοηθά το πάγκρεας να διασπά τη γλυκόζη

Φάτε σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο το οποίο έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει την έκκριση της ινσουλίνης.

Για το λόγο αυτό συνιστάται η χρήση του τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορείτε να πάθετε από το χαμηλό σάκχαρο;

Τα πάντα για τον διαβήτη. Πότε κινδυνεύουμε;