Προσοχή σε χυμούς και άλλα ποτά αν θέλετε να χάσετε βάρος

Προσέξτε τι πίνετε περισσότερο από το τι...τρώτε! Όπως αποδείχτηκε, οι χυμοί κάθε είδους, τα αναψυκτικά, τα ποτά αλλά και οι "νερουλές" σούπες μπορεί να μας κάνουν μεγαλύτερο κακό στην δίαιτά μας σε σύγκριση με τις στερεές τροφές.

Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στη λήψη θερμίδων και την απώλεια βάρους και διαπίστωσαν ότι η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων από την λήψη ποτών, έχει μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μείωση του βάρους σε σχέση με τη μείωση της κατανάλωση θερμίδων από την λήψη τροφής!

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 810 ενηλίκων ηλικίας 25 - 79 ετών, και επικεφλαής της ήταν ο καθηγητής Μπένζαμιν Καμπαλέρο.

Αυτό στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι οι θερμίδες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στην αύξηση του βάρους και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στις "υγρές" θερμίδες παρά στις "στερεές".

Τα ποτά που κατ' εξοχήν αυξάνουν το βάρος είναι όσα περιέχουν ζάχαρη όπως τα αναψυκτικά οι φρουτοχυμοί. Η αύξηση της κατανάλωσης αφεψημάτων πλούσιων σε θερμίδες έχει συσχετιστεί με την παχυσαρκία στον δυτικό κόσμο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι και τα διαιτητικά αναψυκτικά που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αλλά και τα αλκοολούχα, συνδέονται επίσης με την παχυσαρκία, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν