Προς Αυγουστιάτικες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί;

  • Iatropedia
Με νέο κύκλο κινητοποιήσεων απειλούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας εξαιτίας της μη εξόφλησης των οφειλών ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εν μέσω θέρους οι φαρμακοποιοί αφήνουν για άλλη μια φορά ανοικτό το ενδεχόμενο να κάνουν απεργίες καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εξοφλήσει εδώ και τρία χρόνια τις οφειλές προς τον κλάδο ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που οι φαρμακοποιοί πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με το ίδιο αίτημα, το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει από το 2010.

Την ώρα μάλιστα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται μήνα με το μήνα. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) : “Οι φαρμακοποιοί αναμένουν την υλοποίηση των επισήμων δεσμεύσεων της πολιτείας που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση, για την εξόφληση χρεών που ανέρχονται σε 75.000.000 ευρώ και χρονολογούνται από το 2010!”.

Ο κλάδος ζητά να ρυθμιστεί άμεσα νομοθετικά το θέμα ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους. «Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις που αφορούν την εξόφληση όλων των οφειλόμενων των προηγούμενων ετών αλλά και την επίσπευση των πληρωμών των υποχρεώσεων του 2013» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα μετακινηθούν και γιατροί στα νοσοκομεία!

Άδωνις κατά Χρυσής Αυγής: Είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο

Γιατροί: Ξεκαθαρίστε άμεσα τις υποθέσεις με τους επίορκους στο ΕΣΥ

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη! Καμπάνια για στροφή στα Ελληνικά φάρμακα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν