Πόλεμος χαρακωμάτων από τους φαρμακοποιούς για το ιδιοκτησιακό

  • Iatropedia
"Η Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να βγήκε και να αποτελεί πλέον τετελεσμένο γεγονός, αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί έχουν αφήσει στην τύχη τους τα γεγονότα...". Αυτό αναφέρουν οι φαρμακοποιοί στο farmakopoioi.blogspot προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος, θα παραβρεθεί σε λίγες μέρες στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) προβάλοντας την κρίση των φαρμακείων στην Ελλάδα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Έτσι, μετά την άμεση κατάθεση ακύρωσης της επίμαχης ΚΥΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, «με τις ελπίδες να καταπέσει να είναι πολύ ισχυρές», ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές προτείνει για να ενισχυθεί ο δικαστικός αγώνας, να προσφύγουν και ατομικά οι φαρμακοποιοί. 

Και δεν μένουν σε αυτά, αλλά αντιπροσωπεία του ΠΦΣ ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ κ. Νίκο Χουντή για την απαίτηση των δανειστών τα φαρμακεία να λειτουργούν και από μη φαρμακοποιούς, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα και μάλιστα το χαρακτήρισε «εκβιαστική απόφαση». Ήδη στο Ευρωκοινοβούλιο θα τεθεί το θέμα.

Ζητήθηκε δε ο ψηφισθέντας νόμος από το ουγγρικό κοινοβούλιο που αφορά το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων και σύμφωνα με τον οποίο από 1/1/2016 το 51% της ιδιοκτησίας επανέρχεται στον φαρμακοποιό. Πριν λίγα στα χρόνια είχε απελευθερωθεί το ιδιοκτησιακό, αλλά σύντομα αντιλήφθηκαν στην Ουγγαρία ότι αυτό ήταν λάθος επιλογή, με αποτέλεσμα από 1/1/2016 να επανέρχονται στο παλαιό καθεστώς όπου το φαρμακείο πρέπει να ανήκει πλειοψηφικά σε φαρμακοποιό με τουλάχιστον 51%.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος θα παραβρεθεί εξάλλου σε λίγες μέρες στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει στη γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU) προβάλοντας την κρίση των φαρμακείων στην Ελλάδα και ό,τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα από τους Ευρωπαίους συναδέλφους υπάρχει έντονη ανησυχία για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν