ΠΟΕΔΗΝ: Βίντεο και φωτο από την κτιριακή διάλυση του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Τραγικές εικόνες από το νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" που βρίσκεται υπό κατάρρευση έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Επιτακτική είναι η ανάγκη της επίσπευση των κτιριακών παρεμβάσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς -όπως και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει παραδεχθεί- έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγιναν επισκευές για τελευταία φορά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σχεδόν όλα υπό κατάρρευση.

Η σημερινή εικόνα από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», από το οποίο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία «ΠΟΕΔΗΝ» έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες, είναι αποκαρδιωτική. Ενώ παρόμοια κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζουνται στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία, για τα οποία εδώ και χρόνια υπάρχει ελλιπής κρατική χρηματοδότηση κι έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους.

Υγρασίες στους τοίχους των θαλάμων νοσηλείας δίπλα από τα κρεβάτια των ασθενών, σκουριασμένα καλοριφέρ, και εστίες μολύνσεων στα υπόγεια, όπου οι κατσαρίδες «κάνουν πάρτυ», όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

Δείτε σχετικές εικόνες:

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου. Εκτός από τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο, καταγγέλλουν, επίσης, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης διοίκησης» που ασκεί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου. Πρόκειται για τη διοικήτρια, η οποία – όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων – «παραμένει στη θέση της και δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί, ενώ παλαιότερα είχε καταδικαστεί για κακοδιαχείριση».

Δείτε επίσης – Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν τη Διοικήτρια για τριτοκοσμικές συνθήκες

Κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων εντός του 2020

Εντωμεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση με τους Πρυτάνεις Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, με θέμα την προκήρυξη διαγωνισμού για την υποβολή προτάσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Δείτε επίσης – Κικίλιας: Αναζητά νέους επιστήμονες με «έξυπνες ιδέες» για την κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων

Όπως τόνισε ο υπουργός κ. Κικίλιας μετά τη συνάντηση, η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που θα προκύψουν από το διαγωνισμό, θα είναι κομμάτι του συνολικού σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση των νοσοκομείων της χώρας, με χρηματοδότηση που θα προέρχεται από το Κράτος, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από συγχρηματοδοτούμενα έργα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.