Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Καταγγέλλουν τη Διοικήτρια για τριτοκοσμικές συνθήκες

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξάνδρα
Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", καθώς στα κτίρια και τις υποδομές του επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» πραγματοποιούν την ερχόμενη Τετάρτη 15/1/2020 οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας της «αλλοπρόσαλλης Διοίκησης» που ασκεί η Διοικήτρια του Νοσοκομείου. Πρόκειται για διοικήτρια, η οποία – όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων – «παραμένει στη θέση της ενώ έχει καταδικαστεί για κακοδιαχείριση». Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, στα κτίρια και τις υποδομές του νοσοκομείου επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες.

Το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» τονίζει, επίσης, ότι γίνονται «παράνομες καθαιρέσεις και μετακινήσεις Προϊσταμένων και υπάρχει εγκατάλειψη του νοσοκομείου, το οποίο παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα».

Συγκεκριμένα το σωματείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλει ότι οι θάλαμοι νοσηλείας είναι σε κακή κατάσταση, τα κρεβάτια χαλασμένα, τα πλυντήρια το λεβητοστάσιο και τα μαγειρεία στεγάζονται σε ετοιμόρροπους χώρους, δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου, καμία πυρασφάλεια, καθόλου φύλαξη.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» και συμπληρώνουν: «Στηρίζουμε και καλύπτουμε την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του ζητήματος».