ΠΟΕΔΗΝ: Δεν αφορά μόνο στους γιατρούς η εγκύκλιος Χουλιαράκη, αλλά όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Μία νέα παράμετρος, ιδιαίτερα ανησυχητική για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η εγκύκλιος Χουλιαράκη, η οποία καταλογίζει τα ποσά των αποζημιώσεων για ιατρική αμέλεια στους γιατρούς και όχι στα νοσοκομεία, αφορά σε σφάλματα όλων γενικώς των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ σε κίνδυνο καταλογισμού από δικαστήρια υπέρογκων ποσών εξαιτίας της εν λόγω εγκυκλίου δεν είναι μόνο οι γιατροί, αλλά και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό:

«Εκτεθειμένοι με τους εν λόγω νόμους δεν είναι μόνο οι γιατροί, αλλά το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Οι εν λόγω νόμοι ορίζουν ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των ΝΠΔΔ για κάθε ζημιά από δόλο ή βαριά αμέλεια που προκαλούν βαρύνονται οι ίδιοι και όχι τα ΝΠΔΔ. Φρόντισε όμως στην εγκύκλιο ο κ. Χουλιαράκης να εξαιρέσει τους Υπουργούς», αναφέρουν οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εγκυκλίου Χουλιαράκη:

 

ΠΟΕΔΗΝ: «Ο νόμος καταλογίζει τις αποζημιώσεις μόνο σε βαριά και όχι σε απλή αμέλεια»

Ο Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και όχι το νοσοκομείο Λάρισας αιτείται να καταλογισθούν από το IV τμήμα του Ελεγκτικού στον γιατρό 850.666,66 ευρώ αν και καταδικάστηκε για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αιτείται από το IV τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον καταλογισμό 850.666,66ευρώ σε γιατρό ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αν και επιδικάστηκε στο Νοσοκομείο και καταβλήθηκε στους συγγενείς. Η αίτηση για καταλογισμό γίνεται με βάση απόφαση του ποινικού δικαστηρίου αν και ο γιατρός καταδικάστηκε σε αυτό για απλή αμέλεια και όχι βαριά αμέλεια όπως ορίζουν οι νόμοι 3528/2007 άρθρο 38 και Ν.4129/2013 άρθρο 1 παρ.1 που επικαλείται».

Δείτε επίσης: Δείτε: Αποζημίωση 850.000 ευρώ επιδικάστηκε σε γιατρό για ιατρική επιπλοκή – Στα κάγκελα οι γιατροί για τον νόμο Χουλιαράκη

Δείτε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

 

 

Εκτεθειμένοι είναι όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι, υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν αποσυρθεί η εγκύκλιος:

«Με τέτοια εντατικοποίηση της εργασίας την τραγική έλλειψη προσωπικού, την κατάσταση του εξοπλισμού και των υποδομών είμαστε όλοι εκτεθειμένοι. Ο καθένας μπορεί να στραφεί σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού και να του καταλογιστούν υπέρογκα ποσά», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης: 

Εγκύκλιος Χουλιαράκη για ιατρικά λάθη – Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Σε δικαστικές περιπέτειες οι γιατροί του ΕΣΥ με την εγκύκλιο Χουλιαράκη

Εγκύκλιος Χουλιαράκη: Άνω – κάτω ο ιατρικός κόσμος με τις αποζημιώσεις για ιατρική αμέλεια σε γιατρούς