Πλεύρης στους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ: «Το 9μηνο για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι πολύς χρόνος»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, να μειωθεί περαιτέρω από 9 μήνες ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού διατύπωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Υπουργών Υγείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τόνισε την ανάγκη αύξησης των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείτε επίσης : Συμβούλιο Υπουργών Υγείας ΕΕ: Πιθανή η λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 9 μήνες- Σύμφωνη η Ελλάδα

Επίσης, αντέτεινε στην πρόταση της Κομισιόν να λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στους 9 μήνες και να απαιτείται η τρίτη δόση για τη συνέχιση της ισχύος τους, την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης ο χρόνος να μειωθεί περαιτέρω.

Συγκεκγιμένα, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα άνω των 60 ετών και τα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και στο άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν