Ποιες τροφές του καλοκαιριού ωφελούν την υγεία;

  • Iatropedia
Οι τροφές του καλοκαιριού αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εντάξετε στην διατροφή σας υγιεινά τρόφιμα τα οποία όχι μόνο θα σας ομορφύνουν αλλά θα σας γεμίσουν και ενέργεια.

Βάλτε στο πιάτο σας τις παρακάτω τροφές και δε θα χάσετε…

Αγγούρια

Ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού τα αγγούρια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία ενώ χαρίζουν λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Τα αγγούρια περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία που ενυδατώνουν το δέρμα αφού περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται διοξείδιο του πυριτίου και το οποίο αναζωογονεί την επιδεμίδα.

Καρπούζι

Το καρπούζι μπορεί να αποτελείται από 90% από νερό, αλλά περιέχει λυκοπένιο , ένα θρεπτικό συστατικό που προστατεύει τα κύτταρα από τις φλεγμονές.

Μούρα

Τα μούρα ή τα βατόμουρα βάση νέων ερευνών περιέχουν ελεύθερες ρίζες οι οποίες επιβραδύνουν την εμφάνιση άνοιας

Αναλυτικότερα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βιέννης έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά βατόμουρα καθυστερούν να εμφανίσουν άνοια ρίχνουν τη χοληστερίνη.

Καλαμπόκι

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β, Ε καθώς και πολλών μεταλλικών στοιχείων και η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ασθενειών του πεπτικού συστήματος.

πηγή:http://www.webmd.com