Ποιες τροφές περιέχουν ασβέστιο;

  • Iatropedia
Εκτός από τα γαλακτοκομικά προϊόντα υπάρχουν και άλλες τροφές που αποτελούν πηγές ασβεστίου. Έτσι αν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή δεν σας αρέσει το γάλα μπορείτε να πάρετε το πολύτιμο ασβέστιο από άλλα τρόφιμα.

Δείτε ποια είναι αυτά.

Σαρδέλες

Οι σαρδέλες περιέχουν εκτός από τα ωμέγα τρία λιπαρά, ασβέστιο και βιταμίνη D.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν μοναδική πηγή α ασβεστίου. Προσοχή όμως στην ποσότητα που θα καταναλώσετε αφού έχουν πολλές θερμίδες. Παράλληλα τα αμύγδαλα περιέχουν κάλιο, βιταμίνη Ε και σίδηρο.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια εκτός από βιταμίνη C έχουν και ασβέστιο. Μη διστάσετε να τρώτε ένα πορτοκάλι ή να πίνετε το χυμό του.

Κινέζικο λάχανο

Το κινέζικο λάχανο,αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή ασβεστίου αφού μόνο μια μερίδα περιέχει 70 mg ασβέστιο, φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνη Α και C.

Σολομός

Όπως και ταπεινές σαρδέλες έτσι και ο σολομός περιέχει ασβέστιο εκτός των ωμέγα τριών λιπαρών που κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς και όχι μόνο.

Σουσάμι

Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι μια κουταλιά σουσάμι περιέχει ασβέστιο το οποίο ενδυναμώνει τα οστά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το σουσάμι καταπολεμά την αρτηριακή πίεση και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Σπόροι chia

Οι μικροσκοπικοί αυτοί σπόροι ακόμη και μια κουταλιά της σούπας έχουν έξι φορές περισσότερο ασβέστιο από ότι το γάλα και περισσότερο σίδηρο από ότι το σπανάκι.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;