ΠΦΣ: Αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης του ΣτΕ για το ιδιοκτησιακό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά επικυρώνει το προεδρικό Διάταγμα για την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων, έδωσαν από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Κι αυτό που λένε, είναι ότι τίποτα δεν είναι τελεσίδικο καθώς θα ασκήσουν τα δικαιώματά τους για ακύρωση της απόφασης...

Διαβάστε παρακάτω τι λένε από τον ΠΦΣ:

Εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ 26/2018 Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την  επεξεργασία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», το περιεχόμενο της οποίας σεβόμαστε μεν , διαφωνούμε δε απολύτως, διότι έρχεται σε πλήρη  αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο.

Πρόκειται περί προκαταρκτικού και δη διαδικαστικού ελέγχου του εν λόγω σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και όχι για ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας .

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος,  αίτηση ακυρώσεως και αναστολής  όπου θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ,  η αντισυνταγματικότητα του Π.Δ. και η μη συμβατότητα του με το Ενωσιακό κεκτημένο.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές  από όλους και ιδίως από τους διάφορους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα προσβάλλουν στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης προειδοποιεί τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου θα χάσουν τα χρήματα τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                             ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ