Πες μου την ηλικία σου να σου πω τι σεξ κάνεις: Όλα τα μυστικά

  • Iatropedia
Κοινό μυστικό αποτελεί ότι άλλα πράγματα θέλουν οι άνδρες και οι γυναίκες στην ηλικία των 20, άλλα στα 30, άλλα στα 40 και άλλα στα 50. Η αντίληψη αυτή σφραγίζεται και από τους επιστήμονες καθώς καθίσταται σαφές ότι η σεξουαλική ζωή διαμορφώνεται ανάλογα με την ηλικία.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα σε έρευνα που δημοσίευσαν στο joutnal of social andclinical Psyvhology αναλύουν τι ακριβώς συμβαίνει στους άνδρες και τι στις γυναίκες σε κάθε ηλικία.Μάλιστα συστήνουν τρόπους για να μην σβηστεί η ερωτική φλόγα.

20άρηδες

Στην ηλικία αυτή και τα δυο φύλλα είναι αχόρταγοι και ανεξάντλητοι στο σεξ αφού τα επίπεδα τεστοστερόνης χτυπούν κόκκινο.

Ωστόσο οι άνδρες μπορεί να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι αλλά είναι… γρήγοροι, πρόβλημα που βελτιώνεται με τα χρόνια.

30άρηδες

Στην ηλικία αυτή οι άνδρες έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σεξ,αφού οι επιδόσεις τους από πλευράς τεχνικής είναι καλή.

Βέβαια μετά από πέντε χρόνια δύο στους πέντε θα εμφανίσουν φαλάκρα, ενώ θα έχουν συσσωρεύσει περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Αν και η τεστοστερόνη τους εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά, όμως έχει ελαττωθεί αρκετά σε σχέση με παλαιότερα.

Για τις γυναίκες, τώρα η ηλικία αυτή θεωρείται η δεύτερη εφηβεία αφού η ερωτική επιθυμία βρίσκεται στο ζενίθ. Με τις ορμόνες της στα ύψη αλλά και με τις όποιες εμπειρίες η αυτοπεποίθηση στην ερωτική της ζωή είναι στο ζενίθ της.

Ωστόσο «πολλές γυναίκες πασχίζουν να συνδυάσουν σπίτι, οικογένεια, δουλειά και κοινωνική ζωή, με συνέπεια η σεξουαλική τους ζωή να βαλτώνει” υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

40άρηδες

Η επονομαζόμενη κρίση της μέσης ηλικίας είναι συχνή στους 40άρηδες, οι οποίοι ενίοτε αναπτύσσουν κατάθλιψη στην ιδέα ότι γερνάνε. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης που καθορίζει την σεξουαλική επιθυμία αρχίζει να πέφτει και τα πρώτα σημάδια της κάμψης της σεξουαλικής δραστηριότητας αρχίζουν να εμφανίζονται.

Τις στιγμές που το πνεύμα μεν είναι πρόθυμο αλλά η σάρξ αδυνατεί, βρείτε εναλλακτικές λύσεις…

Παράλληλα τα εμφράγματα στους 40άρηδες δεν είναι σπάνια, αλλά τα καλά νέα είναι πως το σεξ, τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να ελαττώσει κατά 50% τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Από την άλλη πλευρά η περίοδος αυτή για την γυναίκα κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη αφού οι περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην περιεμμηνόπαυση.

Οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα ωάρια και τα επίπεδα των οιστρογόνων σταδιακά αρχίζουν να μειώνονται. «Όταν μια γυναίκα έχει διαταραγμένη έμμηνο ρύση, παίρνει κιλά, παρουσιάζει διαταραχές της ψυχικής διαθέσεως, νιώθει κουρασμένη, έχει αϋπνίες και βλέπει τα μαλλιά της να λεπταίνουν, μάλλον δεν αισθάνεται ιδιαιτέρως σέξι» υποστηρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες.

50άρηδες και άνω

Δεν αναπτύσσουν όλες οι γυναίκες τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά όταν αυτά εκδηλώνονται η ερωτική τους ζωή μπαίνει σε δεύτερο πλάνο.

Εξάψεις, νυκτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα, ταλαιπωρούν τις γυναίκες αυτές μια νύκτα πάθους δεν είναι ότι καλύτερο σκέφτονται οι γυναίκες.

Βασική αιτία της κατάστασης αυτής είναι η ραγδαία ελάττωση των οιστρογόνων.

Ωστόσο, η εμμηνόπαυση έχει και τα θετικά της. «Η απαλλαγή από την έμμηνο ρύση δρα τονωτικά στην ερωτική ζωή πολλών γυναικών, που απολαμβάνουν το σεξ με τρόπους πρωτόγνωρους»,

Από την άλλοι σε αυτή την ηλικία το 8% των ανδρών πάσχει από περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία εξαιτίας της ελαττωμένης ροής αίματος στην περιοχή της πυέλου λόγω αρτηριοσκληρύνσεως, διαβήτης και λήψη ορισμένων φαρμάκων (λ.χ. για υπέρταση ή κατάθλιψη).

Μελέτες που έγιναν από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας έδειξε ότι οι πιο ισορροπημένοι και χορτασμένοι σεξουαλικά, αναζητούν ελιξίρια νεότητας εκτός του σεξ ενώ οι περισσότεροι ανασφαλής , είτε χωρίζουν και ξαναπαντρεύονται πολύ νεώτερες γυναίκες είτε το παίζουν καρδιο-κατακτητές, πάντα με πολύ νέες γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: