Πέρασε τις δοκιμές το φάρμακο της Bayer για την εμμηνόπαυση

  • Iatropedia newsroom
Επιτυχής η δοκιμή τελικού σταδίου για το φάρμακο της Bayer για την εμμηνόπαυση
Με επιτυχία πέρασε τις δοκιμές τελικού σταδίου το φάρμακο που αναπτύσσει η Bayer για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Με επιτυχία πέρασε τις δοκιμές τελικού σταδίου το φάρμακο που αναπτύσσει η Bayer για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και τη μείωση των εξάψεων.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024, η γερμανική Bayer, το elinzanetant πέτυχε τον κύριο στόχο του σε δύο δοκιμές Φάσης ΙΙΙ για τη μείωση της συχνότητας και της σοβαρότητας των αγγειοκινητικών συμπτωμάτων, γνωστών και ως εξάψεων, σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Σε ό,τι αφορά τους δευτερεύοντες στόχους της δοκιμής, το φάρμακο αποδείχθηκε επίσης ότι μειώνει τις διαταραχές ύπνου και βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην εμμηνόπαυση.

Περαιτέρω λεπτομέρειες για τις δοκιμές θα παρουσιαστούν σε ιατρικά συνέδρια, πρόσθεσε.

Στην αγώνα για την ανάπτυξη μη ορμονικών φαρμάκων για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, η Bayer βρίσκεται πίσω από την ιαπωνική Astellas, η οποία πέρυσι πήρε την έγκριση των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών Αρχών για την κυκλοφορία μιας παρόμοιας θεραπείας, της Veoza, γνωστής και ως fezolinetant.

Μια άλλη παρόμοια θεραπεία, που αναπτύχθηκε από την Acer Therapeutics, δεν κατάφερε να μειώσει τις εξάψεις σε δοκιμή μεσαίου σταδίου πέρυσι.

Η Bayer πρόσθεσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα και μίας τρίτης μελέτης Φάσης ΙΙΙ για το elinzanetant και ότι σχεδιάζει στη συνέχεια να υποβάλει δεδομένα και από τις τρεις δοκιμές για να ζητήσει έγκριση από τις υγειονομικές Αρχές.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 στους 3 θα κολλήσει κορωνοϊό τον εφετινό χειμώνα, προειδοποιούν οι ειδικοί

Στ. Τσικρικά: Κοντά στο 100% ήδη η πληρότητα σε νοσοκομειακές κλίνες

Ο διακοπτόμενος ύπνος στα 30-40 συνδέεται με γνωστικά προβλήματα 10 χρόνια μετά [μελέτη]