Παίδων «Αγλ. Κυριακού»: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του 8χρονου «Είχε ήδη σηπτικό σοκ»

  • Γιάννα Σουλάκη
διφθερίτιδα
Όλες οι απέλπιδες προσπάθειες που έγιναν αναφορικά με τη διάσωση του 8χρονου αγοριού αναλύονται σε Ιατρικό Ανακοινωθέν, το οποίο εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το 8 ετών αγόρι από την Αθήνα διακομίστηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα από τους γονείς του, έχοντας ήδη κυκλοφορική καταπληξία, σηπτικό σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια. Όλες οι προσπάθειες που έγιναν από τους γιατρούς για να κρατηθεί στη ζωή απέβησαν άκαρπες.

Αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής για να αποδειχθεί εάν έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο.

Δείτε επίσης: Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 8χρονος έχασε τη ζωή του σε λίγες ώρες – Υπάρχει υποψία στρεπτόκοκκου

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.
Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.
Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44.

Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.
Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή.