Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»: 8χρονος έχασε τη ζωή του σε λίγες ώρες – Υπάρχει υποψία στρεπτόκοκκου

  • Γιάννα Σουλάκη
Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού
Ένα 8χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του χθες το πρωί λίγες ώρες μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το 8χρονο παιδάκι είχε πολύ υψηλό πυρετό και πονόλαιμο, άγνωστο για πόσες ημέρες.

Τα ξημερώματα της Τρίτης  (19.12.23) και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν μεταφέρθηκε από τους γονείς στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο εφημέρευε.

Το αγοράκι παρουσίαζε επιβαρυμένη εικόνα και οι γιατροί στα ΤΕΠ πριν δρομολογήσουν την εισαγωγή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) τον υπέβαλαν σε strep test, το οποίο βγήκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Η επιδείνωση ήταν ραγδαία και το αγοράκι κατέληξε στις 08.30 το πρωί, χωρίς οι γιατροί να προλάβουν να του προσφέρουν το παραμικρό.

Στα ακριβή αίτια του θανάτου του 8χρονου θα ρίξει φως η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν, το πήγαν στη ΜΕΘ και μετά από τρεις ώρες κατέληξε. Θέλει προσοχή από τους γονείς, χειμώνας είναι, γιορτές είναι. Θέλει και οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας. Είναι κρίμα να χάνουμε παιδάκια από στρεπτόκοκκο, αν είναι στρεπτόκοκκος, γιατί θα γίνει τεστ», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.