Ωρες αγωνίας για την 8χρονη στο Παίδων – Δύο παιδιά ακόμα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση τραυματισμένα από κροτίδες

  • Γιάννα Σουλάκη
Παίδων
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού” η 8χρονη μικρή από τη Θήβα, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, ενώ έπαιζε με τα αδελφάκια της στην αυλή του σπιτιού της.

Το άτυχο κοριτσάκι υποβλήθηκε χθες βράδυ σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από το κρανίο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Το χειρουργείο πήγε καλά, όμως, το κοριτσάκι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του νοσοκομείου, κι όπως όλα δείχνουν, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα όχι μόνο για την πορεία της υγείας της αλλά και για την ίδια της τη ζωή, όπως υποστηρίζει μιλώντας στο Iatropedia.gr, ο Διοικητής του νοσοκομείου Εμμανουήλ Παπασάββας.

Διαβάστε επίσης: Κροτίδες, βεγγαλικά και μπαλωθιές: Ενας νεκρός και τρία παιδιά βαριά τραυματισμένα στα νοσοκομεία

Αλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Παίδων μετά από ακρωτηριασμό από κροτίδες

Δύο έφηβοι 13 και 14 ετών, από την Κω και την Αίγινα αντίστοιχα, νοσηλεύονται επίσης, στο Παίδων από το βράδυ της Ανάστασης, όταν υπέστησαν ακρωτηριασμό των δαχτύλων των χεριών τους από κροτίδες που εξερράγησαν κατά λάθος πριν τις πετάξουν.

Σύμφωνα με τον κ.Παπασάββα και τα δύο παιδιά υποβλήθηκαν σε χειρουργείο επανασυγκόλλησης των δακτύλων τους. Τα επόμενα 24ωρα θα φανεί εάν τα δάχτυλα των παιδιών θα είναι και πάλι λειτουργικά.

Τα απανωτά περιστατικά σοβαρών τραυματισμών παιδιών, σε συνδυασμό και με τον άδικο χαμό εικονολήπτη στην Καλαμάτα από το βάρβαρο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, ξαναφέρνει στην επικαιρότητα τα ζητήματα ασφαλείας που προκύπτουν από την παράνομη χρήση κροτίδων και βεγγαλικών κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα