Κροτίδες, βεγγαλικά και μπαλωθιές: Ενας νεκρός και τρία παιδιά βαριά τραυματισμένα στα νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
κροτίδες
Ενας εικονολήπτης νεκρός και τρία παιδιά σοβαρά τραυματισμένα στα νοσοκομεία είναι ο βαρύς φόρος, με τον οποίο πλήρωσαν και φέτος οι 'Ελληνες τους πασχαλινούς “εορτασμούς” με παράνομες ρίψεις με κροτίδες, βεγγαλικά και μπαλωθιές σε γλέντια.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και όπλων είναι παράνομη στη χώρα μας, η ασυδοσία στη χρήση τους από ασυνείδητους τις ημέρες των «εορτασμών» της Ανάστασης έχει τραγικά αποτελέσματα. Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας εικονολήπτης που κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα, ενώ ένα 8χρονο κοριτσάκι παλεύει για τη ζωή του στο Παίδων, από αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, προερχόμενη κατά πάσα πιθανότητα από μπαλωθιές σε γλέντι. Αλλοι δύο έφηβοι κι ένας 30χρονος νοσηλεύονται με βαριά τραύματα από κροτίδες στα νοσοκομεία Παίδων και το ΚΑΤ.

Νεκρός εικονολήπτης στην Καλαμάτα

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας άφησε την τελευταία του πνοή ο εικονολήπτης που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας του, καλύπτοντας το “έθιμο” του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. Ο άτυχος άνδρας που δέχθηκε σαϊτα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όμως, κατέληξε στα βαριά τραύματά του, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να κάνουν το παραμικρό για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μια 8χρονη χαροπαλεύει στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού

Από τις πιο απίστευτες και σοβαρές περιπτώσεις ήταν αυτή μιας 8χρονης στη Θήβα, που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα στο κρανίο -όπως όλα δείχνουν- από ανεύθυνο και θερμόαιμο γλεντοκόπο, που εικάζεται ότι έριχνε μπαλωθιές σε πασχαλινό γλέντι.

Την ώρα που η αστυνομία αναζητά τον δράστη, η άτυχη μικρή δίνει μάχη για τη ζωή της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, για να της αφαιρεθεί η σφαίρα από το κεφάλι.

Δύο έφηβοι με τραύματα στο Παίδων από κροτίδες

Ενας 14χρονος από το χωριό Κέφαλος της Κω υπέστη σοβαρά τραύματα στα δάχτυλα του χεριού του όταν έσκασε στα χέρια του κροτίδα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως, στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα και το νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ενας 13χρονος, επίσης, από την Αίγινα υπέστη πιθανόν ακρωτηριασμό των δακτύλων του χεριού του από κροτίδα. Μεταφέρθηκε με πλωτό σκάφος του λιμενικού στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ νοσηλεύεται κι ένας 30χρονος από την Κάλυμνο με εγκαύματα.