Οι οδοντίατροι της Αττικής συμμετέχουν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το διοικητικό συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής αποφάσισε την συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου δηλώνοντας την αντίθεση του στο ασφαλιστικό νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφέρουν οι οδοντίατροι του λεκανοπεδίου: Το νομοσχέδιο οδηγεί στην εξόντωση των οδοντιάτρων αφού προϋποθέτει υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές μαζί με τις γνωστές υπέρμετρες φορολογικές υποχρεώσεις. Οι Οδοντίατροι καλούμαστε να αποδίδουμε στο κράτος το 65% των καθαρών εσόδων μας χωρίς να υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια. Αυτό ενώ ήδη με την υποχρεωτική κατάταξη στην τρίτη ασφαλιστική κατηγορία, πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Ακόμα και στην περίπτωση χαμηλών εσόδων, η χρήση των τεκμηρίων επιβάλλει την καταβολή υψηλών εισφορών!
Με την υποχρεωτική κατάταξη στην 3η ασφαλιστική κατηγορία , το 30% των νέων οδοντιάτρων αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές του.

Θεωρούμε ότι με τις επιβαρύνσεις αυτές πολλοί συνάδελφοι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να οδηγηθούν στην ανεργία ή την μετανάστευση.

Ζητάμε την απόσυρση του σχεδίου και την έναρξη εθνικού διαλόγου που οδηγήσει σε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη των γενεών και την ανάπτυξη. Με εισφορές που μπορούμε να πληρώσουμε και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν