Ο αριθμός των εργαζομένων που μετακινείται ανά νοσοκομείο

  • Iatropedia
Τα πάνω κάτω φέρνει ο νέος υγειονομικός χάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Η διαδικασία αλλαγής χρήσης των νοσοκομείων, που ξεκίνησε χθες οδηγεί σε καθεστώς κινητικότητας περίπου 1835 υπαλλήλων όλων των κατηγοριών που κατέχουν οργανικές θέσεις σε 13 νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αναλυτικότερα από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου υγείας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα επτά υπάλληλοι, από την Πολυκλινική 181, και το παράρτημα της 189, από το Σισμανόγλειο 233, το Αμαλία Φλέμινγκ 300, το Κωνσταντοπούλειο 154, το νοσοκομείο Πατησίων 176 ,το Σπηλιοπούλειο 29, το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων θώρακα 20, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής 270, το ψυχιατρικό Θεσσαλόνικής 38, το Αφροδίσιων Νοσημάτων 7 και το Παναγιά Θεσσαλονίκη 170.

Όπως έχει διαβεβαιώσει ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κανένας εργαζόμενος από όσους μπαίνουν σε διαθεσιμότητα δεν πρόκειται ανα απολυθεί καθώς οι ανάγκες του συστήματος είναι πολλές.

Χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) υπό την Προεδρία του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για την κινητικότητα και τον αναπροσανατολισμό νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οριστικοποιήθηκαν οι φορείς συνεισφοράς και οι φορείς υποδοχής, οι κλινικές που παραμένουν στα νοσοκομεία συνεισφοράς, καθώς και το προσωπικό που θα μετακινηθεί. Εξάλλου σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) αξιολογήθηκαν οι φορείς συνεισφοράς και υποδοχής, ενώ εγκρίθηκε και το σχέδιο εφημεριών για τη συγκεκριμένη περίοδο της κινητικότητας.

θα παραιτηθώ

Αν γίνει έστω και μία απόλυση στον χώρο της Υγείας θα παραιτηθώ» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός είπε ότι εντός του 2013 θα λειτουργήσουν στην Αττική 6-7 αστικού τύπου κέντρα υγείας για τα απλά περιστατικά, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο είναι χώρος που πρέπει να αποφεύγουμε γιατί είναι εστία μικροβίων» και ότι «θα πρέπει να πηγαίνει κανείς όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ο κ. Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος, Δημήτρη Βαρνάβα, λέγοντας ότι «υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στον χώρο της Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 1618 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Σε 24 ωρη βάση θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία από σήμερα.Όλες οι αλλαγές

Νέα μέτρα αναμένεται να ζητήσει η τρόικα από τον Άδωνι στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου