Νέα κόντρα στους κόλπους των φαρμακοποιών! Το Facebook οι πρόεδροι και οι …άλλοι

  • Iatropedia
Τελικά αν κάτι ξεκινήσει στραβά, στραβά θα καταλήξει λέει ο λαός και φαίνεται πως αποδεικνύεται και στις σχέσεις μεταξύ των Προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων. Τι είπε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με αφορμή το νέο έτος και τι απάντησε δια του Facebook ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας. Μια κόντρα που κρατάει… χρόνια.

Τι ήταν να αποστείλει πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στους φαρμακοποιούς ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θέοδωρος Αμπατζόγλου… Πήρε απάντηση και μάλιστα άμεση και σκληρή δια στόματος και δια Facebook από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστα Λουράντο.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου που ήταν και από τους βασικούς υποστηρικτές της άποψης ότι έπρεπε να ανασταλούν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις είπε στο μήνυμά του μεταξύ άλλων: «Την Τετάρτη λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων , το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με ψήφους 12 έναντι 3 πήρε μια απόφαση με κοινωνικά , επαγγελματικά και επιχειρηματικά κριτήρια . Όπως ήταν αναμενόμενο τα παπαγαλάκια της καταστροφής έπιασαν αμέσως δουλειά…

Ακούσθηκαν και γράφτηκαν πολλά. Οι «αυτόκλητοι εισαγγελείς» ξεκίνησαν τις κατηγορίες περί ξεπουλήματος, προέβλεπαν μνημόσυνα του κλάδου και άλλα γραφικά. Για άλλη μια φορά όμως τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ τους διαψεύδουν και τους κάνουν αναξιόπιστους και καταγέλαστους!

Ας φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν ακολουθούσαμε όσους πρότειναν συνέχιση της αναστολής μέχρι τις 15 Ιανουαρίου (και βλέπουμε..)

Μίζερα Χριστούγεννα, άδειο ταμείο, μηδέν προσέλευση στα φαρμακεία, γκρίνια, κλαυθμός και οδυρμός.

Αντί για αυτό το μαύρο σκηνικό τι ζήσαμε ;

Tα φαρμακεία γεμάτα κόσμο, καλές εισπράξεις, αρκετές συνταγές, κόσμος στα ιατρεία και στην συνέχεια σε εμάς, τόνωση της ρευστότητας».

Και η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αθήνας Κώστα Λουράντο την οποία ανάρτησε στο Facebook και έλαβε και τα σχετικά υποστηρικτικά σχόλια από πολλούς φαρμακοποιούς.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κ.Λουράντος: «Παραμονή πρωτοχρονιάς και ο ΠΦΣ δια του Προέδρου του, θεώρησε σκόπιμο (;) να στείλει διάγγελμα προς τους φαρμακοποιούς της Χώρας με το οποίο «πανηγύριζε» για τις μεγάλες επιτυχίες του κλάδου ! Δεν θα απαντούσα σε ένα τέτοιο κείμενο διότι ο καθένας θεωρεί ως επιτυχία αυτό που τον «βολεύει» ή αυτό που του … «επιβάλλουν»!

Ομως από την στιγμή που σε αυτό το διχαστικό διάγγελμα, αναφέρονται χωρις καμία εντροπή αλλά με περίσσεια αλαζονία και υποκρισία κάποιοι ως «δήθεν αγωνιστές», θεωρώ υποχρέωσή μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα τα οποία έχουν εντέχνως ξεχαστεί…!»

Ο κ.Λουράντος απαριθμεί ένα προς ένα όλα τα γεγονότα του 2012 σχετικά με τον κλάδο των φαρμακοποιών και τις κινητοποιήσει τους καθώς και τα παρασκήνια.

Και συμπληρώνει με νόημα μεταξύ άλλων: «Αντιστρέφω λοιπόν την αναφορά του για «δήθεν αγωνιστές», και τον καλώ να μας πει σύμφωνα με την δική του λογική τι εννοεί με τον όρο «αγωνιστής». Ποιό είναι δηλαδή το πρότυπο του αγωνιστή, ώστε να γνωρίζουμε τι μας … περιμένει.

Πιστεύω πάντως ότι δεν εννοεί αυτόν που συνδιαλέγεται πάντα με την εκάστοτε εξουσία και με τις πρώτες υποσχέσεις κάνει πίσω (βλέπε χρέη , συμψηφισμός, rebate κ.λ.π.).

Ούτε αυτόν που αρνείται να συγκρουστεί με Υπουργούς και αρμοδίους διότι φοβάται τα απειλητικά Δελτία Τύπου που εκδίδουν (βλέπε Δελτίο Τύπου Υ.Υ.)».