Λουράντος: Το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων ακόμα ανοιχτό

  • Iatropedia
Κανένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προχώρησε σε απελευθέρωση του καθεστώτος στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Οι Έλληνες φαρμακοποιοί ροκάνισαν τον χρόνο με τη διατύπωση για το ιδιοκτησιακό στο τρίτο μνημόνιο, αλλά τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση... Τάδε έφη ο πρόεδρος του ΠΦΣ και του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ενημερώνοντας τις παρατάξεις του Συλλόγου του για τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Λουράντος τόνισε ότι αντιμετώπισαν κίνδυνο να κατατεθεί στη βουλή και να ψηφισθεί η περαιτέρω απελευθέρωση του επαγγέλματος και μάλιστα με φωτογραφικές ρυθμίσεις… Τελικά, αυτή η εξέλιξη αποφεύχθη– «με τη βοήθεια κυβερνητικών παραγόντων και της αντιπολίτευσης στη Βουλή».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ εκτιμά μάλιστα ότι τώρα ξεκινάει η ουσιαστική διαπραγμάτευση:

«Οφείλουμε να έχουμε προτάσεις δημιουργικές, σοβαρές, ανανεωτικές, σπάζοντας τις αγκυλώσεις, αναδεικνύοντας την δυνατότητά μας για αυτορύθμιση» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ και συμπληρώνει:

«Έτσι μόνο μπορούμε να αποτρέψουμε την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου με ισοπεδωτικό και ολοκληρωτικό τρόπο, αλλά και τα όποια συμφέροντα, διακατέχονται από τη υφαρπαγή του δικού μας επαγγέλματος».