Λιάνα Κανέλλη: Η περιπέτειά της με την πνευμονία και τον ιό RSV – «Με είχαν για ετοιμοθάνατη»

  • Iatropedia newsroom
Πνευμονία
Τι είπε για την περιπέτεια με την υγεία της, αφού νόσησε από πνευμονία και συγκυτιακό ιό και νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΕ) Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψε ότι πήγε άμεσα στο νοσοκομείο αφού κόλλησε πνευμονία, όπου η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», η κ. Κανέλλη δήλωσε ότι την Πρωτοχρονιά της μεταδόθηκε ο ιός της πνευμονίας και νοσηλεύτηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, νόσησε με τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου διασωληνώθηκε. Όπως είπε, εκείνη ήταν αντίθετη στη διασωλήνωση, αλλά οι γιατροί της επέμεναν και αυτό «την έσωσε».

«Οι γιατροί με είχαν για ετοιμοθάνατη. Πήγα κι ήρθα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Έλεγα σε όλους »Κοιτάξτε το παιδί μου, εγώ πεθαίνω». Είχα την ατυχία να ακούω τα πάντα μέσα στο νοσοκομείο. Έκανα τη… χαζομάρα να αρνούμαι να με διασωληνώσουν, ευτυχώς όμως οι γιατροί δε με άκουσαν», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός έχει τακτική θνησιμότητα 16%. Υπάρχει εμβόλιο στο εξωτερικό, και για παιδιά και για ενήλικες, στις ΗΠΑ μάλιστα εμβολιάζονται όλα τα παιδιά. Στην Ελλάδα το εμβόλιο ενηλίκων δεν έρχεται γιατί είναι ακριβό. Κάνω έκκληση στον Υπουργό Υγείας να το φέρει», πρόσθεσε η κ.Κανέλλη.

Δείτε επίσης: Αποτελεσματικό και τον επόμενο χρόνο το εμβόλιο της Pfizer για τον RSV

Μίλησε και για το κάπνισμα, το οποίο έκοψε με επιτυχία μετά την περιπέτειά της και προέτρεψε όσους είναι εξαρτημένοι να πάνε στις Επιτροπές Διακοπές Καπνίσματος των δημόσιων δομών υγείας. «Επέμεινα να το κόψω επί ένα μήνα χωρίς υποκατάστατο, ήταν λάθος. Στον ένα μήνα, γιατρός μου χορήγησε πατς νικοτίνης και η διακοπή μου πέτυχε».

«Εμένα με έσωσαν πολλά. Με έσωσε το ότι πήγα από νωρίς στο νοσοκομείο, και απευθύνω έκκληση σε όσους μας ακούνε να κάνουν το ίδιο. Με έσωσε το ότι είχα γύρω μου ανθρώπους που μου με αγαπούν και που μου μιλούσαν για όμορφα πράγματα», πρόσθεσε.


Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI