Αποτελεσματικό και τον επόμενο χρόνο το εμβόλιο της Pfizer για τον RSV

  • Iatropedia newsroom
RSV
Μία δόση του νέου εμβολίου της Pfizer κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) παρέχει προστασία και για 2η χρονιά μετά τον εμβολιασμό

Μία δόση του νέου εμβολίου της Pfizer κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) παρέχει προστασία και για 2η χρονιά μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Abrysvo.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της έναντι της νόσου του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος που σχετίζεται με τον RSV άγγιζε το 77,8% τη δεύτερη χρονιά, από 88,9% που ήταν τον πρώτο χρόνο.

Τα δεδομένα προέρχονται από δοκιμή τελικού σταδίου με περισσότερους από 37.000 συμμετέχοντες, η οποία διεξήχθη τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο ημισφαίριο.

Η σωρευτική αποτελεσματικότητα του εμβολίου για δύο διαδοχικές εποχές έξαρσης του RSV, μετά από περίπου 16,4 μήνες παρακολούθησης της νόσου, ήταν 81,5%, σύμφωνα με την Pfizer.

Τα δεδομένα για το εμβόλιο της Pfizer είναι παρόμοια με εκείνα για την αποτελεσματικότητα του αντίστοιχου εμβολίου της GSK για τον RSV, του Arexvy, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο.

Και οι δύο εταιρείες κυκλοφόρησαν τα εμβόλια για τον RSV στις ΗΠΑ πέρυσι.

Σύμφωνα με την Pfizer, δεν εμφανίστηκαν νέες ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη δεύτερη σεζόν του RSV, πέρα από αυτές που αναφέρθηκαν στην κλινική δοκιμή κατά την πρώτη σεζόν.

Η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει τα νέα δεδομένα στις ρυθμιστικές Αρχές και να δημοσιεύσει τα ευρήματα σε επιστημονικό περιοδικό.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιλαρά: Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για έξαρση κρουσμάτων – Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες

ΕΟΔΥ: 8 νέοι θάνατοι από τη γρίπη που επιμένει, 18 από κορονοϊό

Έλον Μασκ: Προβλήματα σε εργαστήριο της εταιρείας εμφυτευμάτων εγκεφάλου Neuralink εντοπίζει ο FDA