Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχω κάνει ψυχοθεραπεία – Όλοι πρέπει να μιλάνε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας»

  • Ελισάβετ Σταύρου
Μητσοτάκης
Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τις αναγνωρίσιμες προσωπικότητες, όπως οι αθλητές, να μιλάνε για την ψυχική υγεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία και τόνισε την ανάγκη όλοι οι άνθρωποι να μιλάνε για τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μιλώντας στον Youtuber Γιάννη Σαρακατσάνη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή του δεν θα πρέπει να ντρέπεται να λέει ότι κατά καιρούς μπορεί να αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Δήλωσε χαρούμενος που τα νέα παιδιά αντιμετωπίζουν την ανάγκη να ζητήσουν συμβουλές για την ψυχική τους υγεία με πολύ μεγαλύτερο θάρρος και πιο «ακομπλεξάριστα από την προηγούμενη γενιά. «Δεν είναι πια ταμπού να πεις ‘έχω θέμα και πρέπει να ζητήσω μια βοήθεια‘. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί έχουμε θέματα ψυχικής υγείας, ειδικά στους εφήβους μας και στα νέα παιδιά».

«Η δικιά μας δουλειά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι να παρέχουμε το πλαίσιο της υποστήριξης, είτε μιλάμε για έναν ψυχολόγο στο σχολείο είτε μιλάμε για έναν ειδικό ψυχικής υγειας, ώστε να μπορούν να ξέρουν τα παιδιά ότι μπορούν να ζητήσουν εύκολα βοήθεια».

Έφερε ως παράδειγμα το bullying στα σχολεία, για το οποίο είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα καταγγελίας των περιστατικών, αλλά όπως είπε δεν είναι αρκετό αυτό το βήμα.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τις αναγνωρίσιμες προσωπικότητες, όπως οι αθλητές, να μιλάνε για την ψυχική υγεία, για να δίνουν παράδειγμα και θάρρος στα νέα παιδιά να μιλήσουν κι εκείνα για τα προβλήματά τους και να μην «νιώσουν ότι είναι μόνοι».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI