Κράμπες: Γιατί εμφανίζονται

Οι κράμπες είναι πολύ κοινές, ειδικά σε ενήλικες αλλά μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν και δεν είναι απειλητικές για τη ζωή, στην περίπτωση που συμβαίνουν τη νύχτα μπορεί να είναι επώδυνες και να διαταράξουν τον ύπνο.

Ποιες είναι οι αιτίες

Αφυδάτωση

Ο αθλητισμός και άλλες έντονες δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική απώλεια υγρών από τον ιδρώτα. Αυτό το είδος της αφυδάτωση αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης της κράμπας η οποία αν συμβεί σε καύσωνα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της θερμοπληξίας .

Η χρόνια μείωση του όγκου των υγρών του σώματος από διουρητικά αλλά και η φτωχή πρόσληψη υγρών μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, ιδιαίτερα σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η έντονη δραστηριότητα

Οι αληθινές κράμπες συνήθως συνδέονται με την έντονη χρήση των μυών και την κόπωση των μυών. Επίσης η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει κράμπες.

Μεταβολές των υγρών του σώματος

Οι κράμπες μπορεί επίσης να προκληθούν και από άλλες ιατρικές καταστάσεις. Ένα παράδειγμα είναι η κίρρωση του ήπατος, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση υγρού στην κοιλιακή κοιλότητα. Ομοίως, οι κράμπες είναι μια σχετικά συχνή επιπλοκή των ραγδαίων αλλαγών υγρών του σώματος που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης για την νεφρική ανεπάρκεια .

Χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα, μαγνήσιο

Τα χαμηλά επίπεδα στο αίμα είτε ασβεστίου είτε μαγνησίου αυξάνουν άμεσα την υπερδιέγερση των νεύρων και των μυών.

Χαμηλά επίπεδα καλίου

Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες,

πηγήhttp://www.medicinenet.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν