Κορονοϊός: Η Ρωσία περιμένει εκτόξευση κρουσμάτων και χτίζει με ρυθμούς… Γουχάν νοσοκομείο έξω από την Μόσχα – Εικόνες από δορυφόρο!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Η Ρωσία είχε αναφέρει επισήμως 1.836 κρούσματα της πανδημίας COVID-19, της αναπνευστικής νόσου που προκλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, μέχρι και την περασμένη Δευτέρα.

Άραγε ο κορονοϊός έχει περάσει τόσο επιδερμικά από τη Ρωσία; Μέχρι πρόσφατα, η Ρωσία φερόταν να υποβαθμίζει τον κίνδυνο και την εξάπλωση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλο μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό και δεκάδες διεθνείς ταξιδιώτες.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι να αγοράσετε προτού μείνετε για μέρες στο σπίτι

Κορονοϊός και απολύμανση με χλωρίνη: Τι να κάνετε αν πάει σε μάτια, δέρμα, ή αν εισπνεύσετε αναθυμιάσεις

Κορονοϊός: Το παράδειγμα με την μαύρη μπογιά για το σωστό πλύσιμο χεριών – Αξίζει να το δουν ΟΛΟΙ στην οικογένεια!

Ωστόσο, η Ρωσία παρουσιάζει πλέον αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι το πρόβλημα του κορονοϊού είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχει αναφερθεί επίσημα.

Την Κυριακή, δόθηκε οδηγία στους 11,5 εκατομμύρια κατοίκους της Μόσχας ότι «θα απαγορευτεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τη Δευτέρα και θα χρειαστούν ειδικές άδειες για να μετακινούνται στην πόλη», ανέφεραν οι New York Times.

Κορονοϊός: Η Ρωσία χτίζει κατεπειγόντως νοσοκομείο 500 κλινών έξω από την Μόσχα

Οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τον δορυφόρο Maxar δείχνουν επίσης μια μεγάλη νοσοκομειακή εγκατάσταση που “αναδύεται” γρήγορα περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης της Μόσχας. Υπήρχαν πληροφορίες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ότι η Ρωσία σχεδιάζει να κατασκευάσει κάποια νέα νοσοκομεία που θα υποδέχονται τους ασθενείς με COVID-19. Η κατασκευή κάποιων φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει.

Το εργοτάξιο, που βλέπετε παρακάτω, κοντά στην Μόσχα είναι σε έκταση περίπου 106 στρεμμάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του RadioFreeEurope/RadioLiberty στις 19 Μαρτίου. Στο ίδιο θέμα υπάρχουν δηλώσεις του Fyodor Katasonov, παιδιάτρου στην κλινική της Global Medical Systems στην Μόσχα, ο οποίος λέει ότι η ανέγερση του νοσοκομείου είναι η «απαραίτητη, καθυστερημένη κι ελάχιστη» απόκριση της Ρωσίας στην εξάπλωση της πανδημίας.

Κορονοϊός: Δορυφορικές εικόνες από το νοσοκομείο που χτίζει άρον-άρον η Ρωσία

Οι παρακάτω δορυφορικές εικόνες δείχνουν την κλίμακα της τοποθεσίας και τον ρυθμό της δραστηριότητας από ψηλά.

Η πρώτη εικόνα δείχνει το σημείο ανέγερσης του μελλοντικού νοσοκομείου στις 11 Νοεμβρίου 2019, περισσότερο από έναν μήνα προτού εμφανιστεί ο κορονοϊός στην πόλη Γουχάν της Κίνας:

κορονοϊός

Αυτή είναι η ίδια τοποθεσία στις 28 Μαρτίου 2020. Ένας ολόκληρος τομέας των καλλιεργειών έχει καθαριστεί, όπως χρειάζεται, και τα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη:

κορονοϊός

Οι δύο εικόνες δίπλα-δίπλα για σύγκριση:

κορονοϊός

Ζουμ στην καρδιά του εργοταξίου:

κορονοϊός

Δεκάδες γερανοί εργάζονται ταυτόχρονα για να μπουν όλα τα οικοδομικά υλικά στις θέσεις τους:

κορονοϊός

Κορονοϊός: Βίντεο από drone πάνω από το εργοτάξιο του νέου νοσοκομείου έξω από την Μόσχα

Πηγές: https://www.businessinsider.com, https://www.rferl.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν αμέσως τα μικρά παιδιά – Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας

Κορονοϊός: Τι νέο μάθαμε για την μετάδοση μέσω αέρος – Η τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κορονοϊός: Πότε θα έχουμε το εμβόλιο – Τι ισχύει για το “παράθυρο” των 12-18 μηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν