Κορονοϊός: ΕΤΣΙ να πλένετε τα χέρια σας – Το παράδειγμα που όλοι πρέπει να δουν

  • Iatropedia newsroom
κορονοϊός
Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, κάθε υγειονομική αρχή και οργάνωση παγκοσμίως προτρέπει όλους τους ανθρώπους να εκτελούν βασικά προστατευτικά μέτρα, για να περιορίσουν την εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου COVID-19.

Το πιο βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο κορονοϊός εξαλείφεται πλήρως από το δέρμα όταν πλένεστε καλά με σαπούνι και νερό. Και επειδή τα χέρια μας είναι το πιο σύνηθες μέρος του σώματος που “μεταφέρει” τον ιό, είναι καίριας σημασίας να ξέρουμε όλοι πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η παρουσία αντισωμάτων ΔΕΝ συνεπάγεται ανοσία, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κορονοϊός: Οι άγνωστοι μηχανισμοί ενός άγνωστου ιού – Γιατί καθυστερούν να βρουν τη θεραπεία

Κορονοϊός: Το καλύτερο παράδειγμα για το σωστό πλύσιμο των χεριών

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πλένουμε τα χέρια μας “καλά” και στο να τα πλένουμε σωστά.

Το βίντεο έγινε viral μέσω του twitter, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Δείχνει ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

Πηγή: https://www.insider.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Γιατί να βγάζετε τα παπούτσια όταν μπαίνετε στο σπίτι – Τι κάνει ο ιός στις σόλες

Κορονοϊός: Με κέρματα ή χαρτονομίσματα μεταδίδεται πιο εύκολα;

Κορονοϊός: Ανακάλυψαν έξι νέους κορονοϊούς σε νυχτερίδες – Μελλοντικός κίνδυνος νέων πανδημιών από τις αγορές ζώων στην Ασία