«Κόλλημα» της τελευταίας στιγμής στον ΕΟΦ! Παραμένει χωρίς πρόεδρο. Όλα τα σενάρια

  • Iatropedia
Παρότι πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να διορίσει στη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) τον πρώην υφυπουργό Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλο (μετά την παραίτηση του Γιάννη Τούντα), μια κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άλλαξε τα δεδομένα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κι ενώ ο Θανάσης Γιαννόπουλος εκλήθη από του Μαξίμου να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΟΦ (επέστρεψε μάλιστα εσπευσμένα από ολιγοήμερες διακοπές για να δώσει επίσημα την απάντηση του) και ο ίδιος περίμενε ο διορισμός του να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, τελικά την τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν. Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το οποίο διεκδικεί τη θέση για δικό του στέλεχος, με συνέπεια να ανατραπούν τα δεδομένα και ο διορισμός Γιαννόπουλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την Ιπποκράτους εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις καθώς είχε προηγηθεί ο διορισμός του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντού χωρίς να ερωτηθεί.

Μ αυτά και μ αυτά ο Θανάσης Γιαννόπουλος -όλα δείχνουν -ότι δε θα βρεθεί τελικά στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Και τα ονόματα που «παίζουν» τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά. Μεταξύ αυτών η πρώην επικεφαλής της επιτροπής τιμών φαρμάκων του ΕΟΦ Ζωή Δέδε, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr είναι μέσα στις επιλογές της συγκυβερνώσας παράταξης. Επίσης ανεπίσημα πρόταση έχει γίνει και στον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλο ο οποίος ωστόσο δεν προτίθεται να αναλάβει τη θέση τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Επίσης η πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Αθηνά Δρέττα ήταν ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια αποδοχή μέχρι στιγμής καθώς όπως σημείωναν πηγές, η ίδια επιθυμούσε από την αρχή να αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ και όχι τον ΕΟΦ.

Εκτός των άλλων άλλη μία γυναίκα «παίζει» για τη συγκεκριμένη θέση. Η νυν διοικήτρια του Σισμανογλείου και του Αμαλία Φλέμινγκ Όλγα Οικονόμου. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την κ.Οικονόμου το κατάλληλο πρόσωπο καθώς έχει περάσει από τον ΕΟΦ ενώ είναι και φαρμακοποιός στο επάγγελμα.

Πάντως υπάρχουν και κάποιοι που επιδιώκουν να διοριστεί πανεπιστημιακός στη θέση του επικεφαλής για τα φάρμακα, επιλογή που μάλλον δεν βρίσκει πολλούς υποστηρικτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσεκουρώνουν πάλι τα χρήματα των νοσοκομείων! Πόσο μειώνονται οι προϋπολογισμοί

Πως φθάσαμε να πληρώνουμε περισσότερα για φάρμακα

Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία! Πότε προετοιμάζονται τα λουκέτα

Νέο τσεκούρι στα φάρμακα με εντολή τρόικας! Πόσο θα κοπούν