«Κόκκινο πανί» η μείωση του κέρδους για τους φαρμακοποιούς!

  • Iatropedia
Με μικρότερο κέρδος θα πρέπει να ζουν από το νέο έτος οι φαρμακοποιοί καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να κόψει για τα καλά το ποσοστό κέρδους του κλάδου γεγονός που προκαλεί έντοντες αντιδράσεις και ήδη ο κλάδος ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας, την ερχόμενη Τρίτη 27 Δεκεμβρίου θα ανακοινώσει 11 μέτρα που θα αφορούν στο φάρμακο. Μεταξύ αυτών θα είναι η μείωση του ποσοστού κέρδους για τα φαρμακεία από 23% που είναι σήμερα καθαρά στο 15%.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ήδη την αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Αποδείχτηκε ότι το σχέδιο Λοβέρδου είναι η πλήρης εξόντωση του φαρμακείου της γειτονιάς. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα μας καταστρέψει. Το χάος που θα επικρατήσει είναι αποκλειστική του ευθύνη».

Πάντως τα 11 μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος δε θα αφορούν σε μειώσεις τιμών των φαρμάκων αλλά στον περιορισμό της κατανάλωσης και του όγκου των σκευασμάτων με στόχο να μειωθεί περαιτέρω η φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα των χρεών των νοσοκομείων δηλώνοντας πως έως το τέλος του χρόνου δηλαδή σε λίγες ημέρες θα δοθούν 200 εκατ. ευρώ σε προμηθεύτριες εταιρείες ενώ είναι ήδη προς έγκριση άλλα 200 εκατ. ευρώ.