Κικίλιας: «Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες – Να επιδείξουμε ατομική ευθύνη»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Επίσκεψη στον Έβρο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Στην περιοχή όπου δοκιμάζεται διπλά αυτήν την εποχή, από την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, αλλά και από την τουρκική προκλητικότητα.

Κουράγιο για να αντέξουν τη δύσκολη συνέχεια έδωσε στους πολίτες, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό έδωσε με την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε στον Έβρο για να δει από κοντά, πώς εφαρμόζονται στην πράξη οι κανόνες και τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κυρίως των πολιτών, όπως τόνισε.

Ο υπουργός Υγείας, δήλωσε την ικανοποίησή του από την επίσκεψη:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Ρούφο, τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν».

Κικίλιας: «Να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας»

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι θα πρέπει να επιδείξουμε ατομική υπευθυνότητα, απέναντι στις κρίσιμες ώρες που αντιμετωπίζουμε:

«Θέλω να επαναλάβω, ότι οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες και πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη. Να προσέξουμε τους εαυτούς μας, να προσέξουμε τις οικογένειές μας, κυρίως να προσέξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν από αυτή την κρίση της Δημόσιας Υγείας. Και βέβαια, θέλω να τονίσω ότι ο νομός Έβρου, αυτή η ακριτική περιοχή, έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία για εμάς. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο βρίσκομαι σήμερα εδώ. Καταλαβαίνουμε ότι ο Έβρος αντιμετωπίζει δύο κρίσεις μαζί. Όλη η Ελλάδα το αναγνωρίζει, συμπάσχει μαζί σας και στηρίζει την προσπάθειά σας», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που κοινοποίησε ο υπουργός Υγείας, στα social media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ