Και νομικές προσφυγές από τους φαρμακοποιούς-Αύριο ζωντανά στο iatropedia ο Κώστας Λουράντος

  • Iatropedia
Στις 2 το μεσημέρι σήμερα έχει καλέσει τους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος προκειμένου να προσφύγουν οι φαρμακοποιοί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, στον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Γιούνγκερ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν τω μεταξύ, οΠανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση το προσχέδιο της οποίας του κοινοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και καταγγέλλει ότι "υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ". Αύριο στις 13:00 ο κ. Λουράντος θα παραχωρήσει συνέντευξη στο iatropedia η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όλα τα θέματα που «καίνε» τους φαρμακοποιούς, τα μηνύματα από τις επαφές τους με την κυβέρνηση, τους δανειστές μας αλλά και την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα αποκαλύψει στην αυριανή του συνέντευξη στη Μαρία Τσιλιμιγκάκη ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλλόγου

Όπως πάντα ο κ. Λουράντος δεν θα «μετρήσει τα λόγια του» και ανοιχτά θα αποκαλύψει όλους τους λόγους που οδήγησαν τους φαρμακοποιούς της χώρας σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Να θυμίσουμς ότι σήμερα και αύριο η απεργία έχει ανασταλεί προσωρινά αλλά το Σάββατο γίνεται στη Αθήνα νέα γενική συνέλευση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις του κλάδου.

Διαβάστε εδώ την τελευταία ανακοίνωση του ΠΦΣ για την Υπουργική Απόφαση Ξανθού:

Τη …μετάλλαξη του Φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες, προβλέπει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο Υπουργός υγείας κ. Ξανθός.

Το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου.

Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ.

Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ' ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας- παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα.

Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Τα μνημόνια και η δήθεν αναγκαιότητα της χρηματοδότησης, πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν το πρόσχημα για την καταστροφή της χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν