Εισαγγελική έρευνα για κλινικές και δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ «φυτοζωεί»

  • Iatropedia
Εισαγγελική έρευνα για κλινικές και δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης την ώρα που ο ΕΟΠΥΥ "φυτοζωεί"
Σε καταγγελία για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες προέβη η προϊσταμένη του Τμήματος Παροχών στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης. Η προϊσταμένη σε αναφορά της στον αρμόδιο Εισαγγελέα αποκαλύπτει ότι κατά τη νοσηλεία ασφαλισμένων σε παθολογικές, νευρολογικές και ψυχιατρικές κλινικές της πόλης, ασφαλισμένοι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν επιπλέον ποσά. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ το ταμείο είναι ...μείον στον ΕΟΠΥΥ και το υπερταμείο χρειάζεται έκτακτη χρηματοδότηση για να βγάλει το μήνα!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στις καταγγελίες αναφέρεται ότι εκτός από τη συμμετοχή που κανονικά έπρεπε να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι, τους ζητήθηκαν από 300 έως και 700 ευρώ παραπάνω. Επίσης αποκαλύπτεται ότι παθολογικές ή νευρολογικές κλινικές λειτουργούν ως κλινικές χρόνιων παθήσεων, παρότι δεν έχουν ανάλογη άδεια και άρα ζημιώνουν τον ΕΟΠΥΥ.

 

Κατά τους ελέγχους που διεξήχθησαν ήδη, βρέθηκαν επίσης σημαντικές αποκλίσεις από τα τιμολόγια του ΕΟΠΥΥ και υπερκοστολογήσεις φαρμάκων , έως και εκατό φορές πάνω από την κανονική τιμή, σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης.

 

Ο Εισαγγελέας αφού πήρε στα χέρια του την καταγγελία της προϊσταμένης, παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με τη μορφή του «κατ’ επειγόντος».

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το υπερταμείο δεν διαθέτει ούτε ευρώ για τις πληρωμές των υποχρεώσεών του καθώς τον Ιανουάριο ξόδεψε τα τελευταία κονδύλια του προηγούμενου έτους.

Έτσι, περιμένει μεν την είσπραξη εισφορών από τα Ταμεία που έχουν συνενωθεί υπό την ορμπρέλα του, αλλά αν δεν του εγκρίνουν σύντομα και έκτακτη χρηματοδότηση δεν θα καταφέρει να πληρώσει τους παρόχους που περιμένουν εναγωνίως να εισπράξουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πρόκειται για μια «τρύπα» που φτάνει σχεδόν τα 400 εκατ. ευρώ μόνο για τον Φεβρουάριο ενώ κάθε μήνα «ανακυκλώνεται» το έλλειμμα περίπου του ίδιου ποσού.

Η νέες ηγεσίες των υπουγργείων Οικονομικών και Υγείας πρέπει άμεσα να δουν το θέμα αυτό αν δεν θέλουν να καταρρεύσει εντελώς το οικοδόμημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κακοδιαχείριση και ατασθαλίες «υποπτεύεται» η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Σαρώνουν τα νοσοκομεία για “μαύρο” χρήμα! Μαζικοί έλεγχοι στο ΕΣΥ από επιθεωρητές