Η ιστορία πίσω από αυτή την φωτογραφία που σόκαρε το διαδίκτυο

  • Iatropedia
Όταν η Eva Holland αποφάσισε να αναρτήσει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook την φωτογραφία που βλέπετε με τα δυο της παιδιά να στέκονται μαζί της δίπλα στο ανοιχτό φέρετρο του συζύγου της και πατέρα των παιδιών της, ήξερε ότι θα προκαλέσει μεγάλο σοκ.

Ο λόγος, όμως, που πήρε αυτή την απόφαση δεν ήταν επιφανειακός. Ήταν μια απόφαση ζωής για εκείνη και ένα μήνυμα προς όλους τους ανθρώπους που θα την δουν και θα μοιραστούν αυτήν τη φωτογραφία.

Ο σύζυγος της Eva, Mike, πέθανε επειδή ήταν χρήστης ηρωίνης. Δεν μπόρεσε να ξεφύγει από αυτό το τόσο θανατηφόρο ναρκωτικό, και τελικά έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 26 ετών και ενώ είχε δημιουργήσει μια πολύ αγαπημένη οικογένεια.

“Η κρύα, σκληρή αλήθεια είναι ότι η ηρωίνη σκοτώνει. Μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν θα συμβεί ποτέ σε σας, αλλά -μαντέψετε- αυτό είναι που σκέφτηκε και ο Mike”, έγραψε η Eva δίπλα από την φωτογραφία.

Ο εθισμός του Mike επανήλθε από τα ισχυρά παυσίπονα που δοκίμασε για έναν πονόδοντο που είχε. Είχε καταφέρει να ξεφύγει προσωρινά από την ηρωίνη, αλλά μετά από τα παυσίπονα, δεν άντεξε, ξεκίνησε και πάλι να κάνει χρήση και τελικά πέθανε.

Από όταν η Eva εξήγησε τους λόγους που ανέβασε την φωτογραφία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την “μοιράστηκαν” μέσω του Facebook. Από την περασμένη Δευτέρα η φωτογραφία της έχει μοιραστεί στο Facebook πάνω από 247.000 φορές, το οποίο περιλαμβάνει την ανάρτηση που έκανε η ίδια προσωπικά σε δύο σελίδες ομάδων υποστήριξης για την απεξάρτηση από την ηρωίνη.

“Έρχονται άνθρωποι και μου λένε πως η ιστορία του Mike τους κάνει να θέλουν να σταματήσουν την χρήση ηρωίνης και άλλοι που λένε ότι τους παρακινεί να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για αποτοξίνωση. Ακόμα και είναι για μία ακόμα μέρα, αυτή η φωτογραφία σώζει ζωές”, έγραψε επίσης η Eva.

http://www.nydailynews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ένα της post στο Facebook έκανε όλο το διαδίκτυο να μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη

Facebook: Ο ύπουλος κίνδυνος για τις γυναίκες και τι να προσέχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν