Γιατί νιώθω πόνο μετά την άσκηση;

  • Iatropedia
Έχετε νιώσει ποτέ πόνο μετά την έναρξη μιας νέας δραστηριότητας ή πιέζοντας τον εαυτό σας για να κάνετε πιο σκληρή προπόνηση; Σύμφωνα με τους ερευνητές ο μυϊκός πόνος, που διαρκεί μια ή δύο ημέρες μετά την άσκηση, μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής του κατάστασης.

Αυτό το είδος της μυϊκής δυσκαμψίας ή γενικευμένο άλγος είναι φυσιολογικό και δεν διαρκεί πολύ.

Ο Δρ Τζόναθαν Folland, ειδικός στη νευρομυϊκή φυσιολογία από το Loughborough University δίνει οδηγίες για να ανακουφιστείτε άμεσα από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ο πόνος στους μυς μετά από τη σωματική δραστηριότητα, μπορεί να συμβεί όταν ξεκινάτε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης, ή όταν αυξάνετε τη διάρκεια ή την ένταση της κανονικής προπόνησης σας.

Όταν οι μύες εργάζονται σκληρά εικάζεται, ότι προκαλούν μικροσκοπική βλάβη στις μυϊκές ίνες, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται μυϊκός πόνος ή δυσκαμψία.

Ο καθένας μπορεί να εμφανίσει το πρόβλημα αυτό ακόμη και εκείνοι που αθλούνται για χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των ελίτ αθλητών.

Διάρκεια

Ο πόνος διαρκεί συνήθως τρεις με πέντε ημέρες και μπορεί να είναι από ήπιος έως σοβαρός.

θεραπεία

Δεν υπάρχει ένας μόνος τρόπος για τη θεραπεία των συμπτωμάτων. Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι 100% αποτελεσματικό.

Θεραπείες όπως οι παγοκύστες, το μασάζ, ο βελονισμός και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια στην περίπτωση που ο πόνος είναι εξουθενωτικός.

πηγήhttp://www.mensfitness.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί η πολλή άσκηση βλάπτει την υγεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν