Φοβίες: Ποιες βασανίζουν τη ζωή μας;

  • Iatropedia
Οι φοβίες αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 19 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ένα έντονο, παράλογο φόβο όταν αντιμετωπίζουν μια συγκεκριμένη κατάσταση. Δείτε τι προκαλεί φόβο σε αρκετούς ανθρώπους.

Oι τρεις βασικές κατηγορίες

Εκατοντάδες διαφορετικές φοβίες έχουν εντοπιστεί αλλά οι ειδικοί τις χωρίζουν σε τρεις κατηγορίες: αγοραφοβία – έντονο άγχος σε δημόσιους χώρους-, κοινωνική φοβία , -ο φόβος και η αποφυγή κοινωνικών καταστάσεων- και η ειδική φοβία, ένας παράλογος φόβος για συγκεκριμένα αντικείμενα ή καταστάσεις.

Αγοραφοβία: Ο φόβος των δημόσιων χώρων

Κάποιος με αγοραφοβία φοβάται να είναι εκτεθειμένος σε ένα δημόσιο χώρο. Ο φόβος αυτός χτυπά περισσότερο τις γυναίκες σχέση με τους άνδρες. καλό είναι οι ασθενείς να υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπεία.

Κοινωνική φοβία

Κάποιος με κοινωνική φοβία δεν είναι μόνο ντροπαλός αλλά αισθάνεται έντονο άγχος και φόβο για το πώς θα χειριστεί μια κοινωνική κατάσταση. Συχνά η φοβία αυτή οδηγεί σε αποφυγή κοινωνικών επαφών με αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις του ατόμου και στην επαγγελματική του ζωή.

Κλειστοφοβία

Η Κλειστοφοβία, είναι ο φόβος που προκαλούν οι κλειστοί χώροι. Ένα άτομο με κλειστοφοβία δεν μπορεί να μπεί σε ανελκυστήρες ή να περάσει από σήραγγες.

Συχνά ανοίγουν τα παραθύρα ή επιθυμούν να κάθονται κοντά σε έξοδο.

Ζωοφοβία

Η Ζωοφοβία είναι στην πραγματικότητα ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει μια ομάδα φοβιών που αφορούν συγκεκριμένα ζώα. Οι πιο κοινοί είναι ο φόβος για τις αράχνες, ο φόβος των φιδιών των πτηνών, και των μελισσών. Αυτές οι φοβίες συχνά αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία και μερικές φορές παραμένουν και στην ενήλικη ζωή.

Ο φόβος της βροντής

Ο φόβος αυτός είναι έντονος και οι περισσότεροι πάσχοντες αρνούνται να βγούν έξω κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Υψοφοβία

Μερικές φορές ο φόβος είναι τόσο μεγάλος ώστε ένας ασθενής που φοβάται τα ύψη, δεν μπορεί να κινηθεί.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απλές τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες και τους φόβους μας

Προηγούμενος

4 / 19

Επόμενος

Προηγούμενος

3 / 19

Επόμενος

Προηγούμενος

2 / 19

Επόμενος